Durduk yerde internet gitti

İnterneti normal bir şekilde kullanıyordum bu sabah durduk yerde gitti. Şimdi internet geliyor ama google sayfasını açar açmaz gidiyor modem kendini yeniliyor. Ayrıca TurkNet sayfasından baktım “modem buluşmuyor” diye bir yazı var. Şu kış günü tek eğlencemiz internetti o da gitti ne yapmam gerek lütfen bilen yardımcı olabilir mi?

1 Beğeni

Merhaba internetiniz bir siteye girince mi gidiyor yoksa hiç bişey yapmadan durmadan gidip geliyor mu?

Bir siteye girince gidiyordu 30 dakika kadar önce. Ama şu an hiçbirşey yapmasam bile gidiyor

Merhaba, online işlemler paneli üzerinden bu sorun hakkında bir destek kaydı oluşturur musunuz?

1 Beğeni

Oluşturdum zaten ama henüz geri dönüş sağlanmadı

DSL ışığı yanmıyor şeklinde açtınız ise kaydınızı. Kontrol edip dönüş yapılacaktır. Bu esnada siz de modem gelen DSL kablosunu kontrol edin. Modemin arkasında ki DSL soketini çıkarıp takın. Spliter (ayırıcı) kullanıyor iseniz onu söküp modemi direkt olarak bağlayın. Yine de DSL gelmez ise destek kaydınız üzerinden takibini yapabilirsiniz.

Dsl ışığında bir sıkıntısı yok. Modem açılıyor tüm ışıklar yanıyor sonra kendi kendine modem baştan başlıyor

Başka bir modem ile deneme şanşınız var ise denemenizi öneririm sorununuz büyük ihtimal ile modem veya modemin adaptörü kaynaklı gibi gözüküyor.

Az önce tt ekipleri geldi modemde sıkıntı olduğunu söylediler başka bir modemle deneyeceğim umarım internet gelir

1 Beğeni

Yeni modemi taktım ama internet ışığı yanmıyor. Modem kurulumu mu yapmam gerek ?

Evet modem arayüzüne giriş yapıp tekrar kurulum yapmanız gerekiyor.

Kabloları bağladım kurulum yaparken 192.168.1.1 yazıyorum ama giriş yapılmıyor neden

Her modem aynı ıp arayüzüne sahip değildir mesela airties modemler 192.168.2.1 ile giriş yapıyor modemin arka kısmında arayüz ip adresi yazan bir bandrol vardır ordan bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba

Modeme reset attıktan sonra arayüze girmek için modemin arkasında bulunan etiketin üstünde bulunan ip adresini girmeniz gerekmektedir.

1 Beğeni

Sorun modemde dediler kaç saat sağı solu arayıp ödünç modem buldum ama internet ışığı yanmıyor ve dsl ışığı yanıp sönüyor. Sorunun modemde olmadığı anlaşıldı. Tt ekibi zaten kendi kafasında işi savsaklamak için suçu müşteriye nasıl atarım diye geliyor iş yapmaya gelmiyor mecbur kendi kendime halledicem. Modemde de sorun yoksa sorun nerde olabilir kafayı yemek üzereyim

modem marka modeli nedir? Dsl ışığı yanmıyor kaydınız açık ise ve modeminiz de vdsl uyumlu ise tekrar farklı modemde denediğiniz bilgisini destek kaydına yazıp bilgi verin TurkNet e