Dublex ev modemi yukarıya çıkarma

Merhaba arkadaşlar benim evime fiber altyapı bağlandı.
Evim dublex ve modem aşağıda.Yukarıda bilgisayarım var,access point aldım ama online oyunlarda maalesef anlık ping yükselmeleri yaşıyorum.Ve GPON modemindeki fiber optik kablo nerede bulabilirim ve modemi yukarıya çıkarabilir miyim ? veya sizin tavsiye edeceğiniz birşey var mı teşekkür ederim.

Fiber kabloyu taşımayın, ethernet kablosunu taşıyın daha sıkıntısız olur.

1 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim ama maalesef ethernet kablosunu ailem izin vermiyor yaklaşık 40 50 metre arası olacak çok uzun.

Fiber kabloyu siz nasıl bağlayacaksınız?

Uzun bir fiber optik kablo alsam modemi yukarı taşısam olmaz mı efendim ?

Yani bina girişinden komple yeni bir kabloyu döşeyip üst kata çekmeyi düşünüyorsunuz? Anladığım kadarıyla bu dairelerin girişleri farklı ve iç tesisatları ayrı ayrı çekilmiş. Bu durumda nasıl bir işlem yapılıyor. Elektrikçi bunu yapabilir mi veya kendiniz bu işlemi yapabilir misiniz açıkçası yanlış bir yönlendirme yapmak istemem. Ama bu sefer de alt katın internet erişimi zayıflar. Bu sefer şikayetler alt kattan yükselir. Ethernet kablosu ile kayıpsız üst kata taşımak daha mantıklı bir işlem olurdu. Bol şanslar :muscle:

Fiber kablo çok hassas kırılgandır. Kanal içinde taşımazsanız daha fazla sorun yaşarsınız.

Merhaba ben dediğiniz durumu yaptım evimde. UPS kullanabilmek için gponu yukarı taşıdım.
https://www.samm.com bu üertici ile iletişime geçtim istediğim uzunlukta uçları da dahil kablo yaptırıp kargo ile aldım. Tek siparişleride yapıyorlar. Kablo hassas ama ben buatlardan ip geçirip fiber kabloyu 20 metre kadar içerden dolaştırdım :grin: kırılmadı. Fiberi yukarı taşımış oldum.
SC/APC-SC/APC Single Mode Simplex kablo kullanmalısınız.

Uçları ile birlikte mi dolaştınız buatlarin içinde :flushed:

Dışarıdandır :upside_down_face: Buat içinden ancak frp drop kablo çekilir normali kesinlikle kırılır. Gerçi herkesin elinde fiber aparatı olmaz o da sıkıntı.

Maliyetiniz varsa deco modellerine bakın derim. Wifi üzerinden taşıma işlemi yapabilirsiniz her deco’nun üstünde Kablo ile bağlanacağız girişler mevcuttur.

Merhaba evet uçları ile birlikte dolaştırdım. :grin: Uçların dışında hareketli bir kısım var onu dışa doğru çekince iki tırnağından kurtulup çıkıyor ve geriye daha ince bir kısım kalıyor bu kusmı teflon bant ile sardım takılacak yer bırakmadım. Ucunda da koruyucu. Buattan geçen telefon kablosuna önce ip bağlayıp çektim buatta ip oldu. Sonra fiber kablooyu ipe bağlayıp buattan çektim . En son ipi uzun yapmıştım iki taraftan telefon kablosunu da tekrar geçirdim. Hatta iki kat arasındaki kısımdan alta AP koymak için birde ethernet kablosu geçirdim.

Merhaba frp kablo değil samm üretimi olan standart sarı fiber kablo kullandım.

Tam linki var mı nasıl birşey aldınız teşekkür ederim.

Cevabınız için teşekkür ederim bende böyle birşey yapacağım muhtemelen.

info@samm.com
adresine iki ucu SC/APC simplex single mode kablo talebinizi iletin onlar size teklif gönderecek.

Atladığım bir nokta kalmış iki fiber ucuda bu adaptörle birleştirilecek.
resim