Dslm Kilidim

Merhaba dslm kilidimi kaldırabilirmisiniz hızım gayet iyi ama maximum hız alamıyorum teşekkür ederim

SNR değeriniz düşük kalıyor daha stabil bir kullanım için hızınızı düşürmenizi öneririm.

Normalde snr 8-9oluyor
internetimde hiçbir problem yok gayet stabil

Emre Bey, 8-9 SNR de stabil bir internet kullanımı için yeterli olmayacaktır. Stabil bir internet kullanımı için min. 10.0 SNR değerini kabul etmek mümkündür.

keenetic kullanıyorum snr 2 13 gündür kopma yok bunu açıklar mısın

Eğer yapa altyapıdaysanız SNR değerinin bir önemi yoktur. Ancak VAE de SNR değeri önemlidir. Hiç bir zaman dayanaksız bir şekilde abonelerimize bilgi vermeyiz. Yazdıklarıma dikkat ederseniz eğer sorunsuz stabil bir internet için 10.0 db diye bilgi vermişim. :+1:

Kullandığınız Keenetic bile

"Gürültü direnci 10 dB’nin üzerindeyse hattın veri aktarım parametreleri iyi durumda demektir. Değer ne kadar yüksekse hat kalitesi o kadar iyidir.

Gürültü sınırı’ parametre değeri [dB]:

  • 6 dB’ye kadar ise bağlantı kötüdür, senkronizasyon sorunları yaşanır;
  • 7 dB ila 10 dB ise bağlantı kurulamayabilir;
  • 11 dB ila 20 dB ise bağlantı iyi durumdadır, senkronizasyon sorunu yaşanmaz:
  • 21 dB ila 28 dB ise bağlantı gayet iyi durumdadır.
  • 29 dB ve üzerindeyse bağlantı kusursuzdur."

Internet sitesinde bu şekilde bilgi vermektedir.

“Araştırmak, her zaman ezberlemekten iyidir.”

@hasanali

3 Beğeni

benimki ezber değil tecrübe 13 günde 2 snr değerinde crc 2k geçmedi

Biz, işimizi ciddiye aldığımız için tecrübe etmeyi beklemiyoruz. Ön görüp, araştırıyoruz.

YAPA altyapısında SNR önemli değil konusunu merak ettim. Bunun sebebi nedir? YAPA altyapısının nasıl bir farkı var? Neden VAE de fark yaratıyor?

hocam madem bilgili deneyimli araştırmacı birisin buyur bu pingin hali ne böyle sırf test edeyim diye snr 10a çektim google da bu kadar ping alıyorum buyur bunu düşürün @muratb diye bi arkadaş yazdı foruma onun sorununu çözdüler benim ping sorunumu da çözün. geforce now da oyun oynayamıyorum pc kablo ile bağlı modemin wifi kapalı arkada uygulamalar kapalı

Şu anda görevdeyim ve abonelerimize elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Döndüğüm zamana kadar bu sorununuz düzelmiş olmazsa, bana yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

hayırlı teskereler öncelikle. @EFG çözeceğim dedi halen çözülmedi. TurkNet 'e 39 kişi abone ettim. çoğu kişiden fazla katkım oldu bu şirkete. gel gelelim ki benim sorunumu çözen yok. bahsettiğim arkadaşın ping sorunu çözüldü

Tesekkür ederim. Enes Bey ile tekrar iletişime geçip hatırlatırsanız yardımcı olacaktır. Emin olabilirsiniz.

arkadaşlar modemimde hız sabitleme mevcut 1 kere dahi kopma problemi yaşamadım istediğim şey kilidin kaldırılması sadece sorumluluk bana ait lütfen kilidimi kaldırırmısınız

Google yönündeki ping değerleri normal görünüyor sizin.


Ek olarak CgNat ile inbound ve outbound kesinlikle sorun yaşadığım için sabit ip kullanıyorum.

Eğer modem almadıysanız alacaksanız asus veya keenetic olmasından çok VAE xDSL yapısında SoC yani xDSL çipinin markasına önem vermenizi öneririm.
Sıralama Broadcom> TrendChip=Lantiq>MTK-MediaTek olmalı. Keenetic arayüzü hoştur, OpenWrt forkudur ama çipleri MTK çok kötü, gigabit portlu modem satmıyorlar 2021 yılında. Çip markaları hem kendi başına stabillik konusunda hemde Türkiye’deki servis sağlayıcılar genellikle Broadcom veya Latiq kullanır ve aynı marka cihazların eşleşmesi avantajınızadır.

hocam modem ile ilgisi yok. tamam çipi kötüdür ama broadcom çipli modemlerden daha stabil daha özellikli bence. gigabit porta dsl de ihtiyaç yok. zaten max 100 mbps alıyorsun vdslde. bana gfn sunucusunun adresini ver oraya tracert atayım. sen nasıl çözdün ping sorununu? o kadar müşteri kazandırdım TurkNet 'e ama kıymetimi bilen yok.

Interleaved Path te 5-6 dB sorunsuz kullanılabilir. Fast Path te 8-10 dB eğer hat kalitenizde sıkıntı yoksa sorunsuz kullanılabilir. YAPA altyapıda ise varsayılan Interleaved olduğu için önemsizmiş gibi yazılmış ancak onda da özellikle oyuncu modunu seçerseniz çok önemli.

Upload değerine bakıldığında Port un TT altyapısında olduğu görülüyor. TT Port larda varsayılan Path Fast tır. Hattınızın hızında bir güncelleme yapılarsa sizin modülasyon Interleved yerine Fast a geçebilir ve kopmalar yaşayabilirsiniz. Bu durumda operatörünüz Interleaved Path moda sizi geri döndüremeyebilir. Fast Path olduğunda hattınızın desteklenen hızı düşecek, ping azalacak ve tam kapasite kullanıyorsanız kopmalar başlayacaktır.

  • Gigabit olmayan bir modemde 100 Mbps alamazsınız
  • Gigabit modem tercihi DSL teknolojisine veya internet paketine bakılarak yapılmaz, yerel ağınızın kullanımı için gigabit modemi tercih edersiniz.

hatlar zaten 100 mbps geçmiyor ki. örneğin 100011 kbps bağlantı hızı olan bir hatta gigabit modem kullanılırsa 100 mbps alabilir mi? şuanda bu hatta max 93 veriyor

Ne zaman cevap alıcam acaba?