DSLAM'e mi takıldım?

Merhaba,

Aslında bunu özel mesajla vesaire mi bildirmem gerekiyordu bilmiyorum ancak yeni taşındığım adreste bazı tesisatları elden geçirerek sağlıklı bir hat sağlamayı başardım. Şu an ise NMS Profilimin 79872 olması sebebiyle DSLAM’e takıldığımı düşünüyorum. 4-5db’de sağlıklı bir şekilde atanabilir hızımın 100000 kbps dolaylarında çıktığını görünce bunun hakkında bir şey yapılabilir mi öğrenmek istedim. Paketimin 75mbps olması bu konuda sıkıntı olur mu bilmiyorum ancak yardımlarınızı bekliyorum teknik modlar :slight_smile: şimdiden teşekkür ederim.

Sinyal zayıflamanız fazla geldi. Kabloda ek vb bir durum var mı ?

Tesisatı yeni çektim hocam 40m kadar 23awg. Ankastreye gelen kablolar vesaire bir hayli derbeder :smiley: Dolap mesafem de 200 metre üzeri. Bu senaryo ve değişenler dahilinde zayıflamanın bu civarda olması normal diye değerlendiriyorum.

200 metre üzeriyse aldığınız normal.

Farkındayım hocam da kilidin ya da kısıtlamanın kaldırılması benim biraz daha hattı zorlamam açısından daha iyi olacak. Aktif bant kullanımım 60mbps dolayında çünkü normalde. Ne kadar nefes aldırabilirsem o kadar kar bana

Snryi 8 db standard moda alıp maksimum hıza bakabilir miyiz ?
Sanırsam 4 db sabitlediniz.


Değerler böyle hocam o civarda.

Hattınızın taşıyabildiği en yüksek hızı alıyorsunuz şuanda.

Biliyorum hocam. Farklı bir adreste 100m mesafeden 5dB ile 97 mbps aktif hız alabiliyorum. Atanabilir 100000 küsür yani hat düzgün olunca sıkıntı olmuyor alt snr değerlerinde. Bu nedenle kilit kalksa daha iyi :slight_smile:

Destek kaydınızda temsilciye maksimum hız ataması istediğinizi belirtirseniz yardımcı olucaktır.

Halihazırda açık olan destek kaydımdan paket değişikliği yapmam gerektiği söylendi ve ilgili Paket Değişikliği sekmesinden geçebileceğim tarifeleri görmek istedim. Karşıma çıkan paketlerde ise bir ilginçlik var.

Binamda bildiğim kadarıyla SOL ve KabloNet harici fiber bir altyapı olmaması ve bu sebeple de altyapı sorgusundaki 63 mbps hız çıkması sebebiyle VDSL paketten aboneliğimi başlatmıştım. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum ancak umarım değildir.

Altyapı sorgusunda adresime çıkan hız ise şöyle:

Bunun bir hata olmamasını diliyorum şu an sadece :smiley:

dslam.yok sizde.kardesim alabilcegin en.yuksek.hizi aliyodun snr 4 de onda bilenekopma.yasayabilirsin

1 Beğeni