Dslam kontrolü ve hat değerlerim

Merhaba, son aylarda bizim bölgede altyapı çalışmaları oluyordu ve o sırada download hızımız 55 mb e çıkarılmıştı. Daha sonrasında komşunun internet kutusunu kırması ve kabloları kesmesi nedeniyle yaşanan genel bir arızadan sonra internet sorunumuzu giderdik fakat download hızımız 45 mb lere düştü hız testlerinde. Modem hat değerlerine baktığımda çok daha yüksek download hızı atanabilecek iken 45 mb lerde kalması garibime gitti. Biraz araştırdıktan sonra dslam kavramıyla karşılaştım forumda ve modem hat değerlerimi size atarak dslam kilidinin bizim internet üzerinde var olup olmadığını merak ediyorum. Uzun bir süredir TurkNet müşterisiyiz ve bize atanan hız profilde 50 mb olarak gözüküyordu fakat hız testlerinde son zamanlarda 55 leri görünce ve herhangi bir kesinti yaşamadan devam edince neden tekrar o hızlara ulaşmayayım ki diye düşündüm.
Modem türü: Keenetic Extra DSL KN-2111 AC1200
Snr margin değeri oto olduğunda aldığım hat değerleri şu şekilde:


Oto değerde max download genellikle 68-70 mb lere kadar atanabiliyor. Hız testin sonuçları da oto değerde iken şu şekilde:

Snr margin değerini 2 ye aldığımda ise yaklaşık 4 saattir test ediyorum ve herhangi bir kesinti veya sorun yaşamadım. Aldığım hat değerleri de şu şekilde:

TurkNet sitesinde bana atanan profil bilgileri:

Download hızımı arttırmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz lütfen? Teşekkürler şimdiden.

Aramıza hoş geldiniz. Değerlerinize baktım varsayılan snr değerinde hattınız stabil şekilde 50 mbps i alıyor. Margin değerini elle ayarladığınızda teoride daha fazlasını alabilecek gibi görünmenize rağmen pratikte fec ve crc hataları ile karşılaşmanız (yoğun kullanım saatlerinde) mümkün. Büyük olasılıkla altyapı sorgusunda çıkan değerilerin üstü verilmeyecek gibi. İsterseniz bir destek kaydı açıp 75/15 profiline geçmek istediğinizi belirtin.

1 Beğeni

Hoşbulduk hocam, çok teşekkür ederim öncelikle ilginiz için. Sizin kadar tabi bu terimlere çok fazla yatkın değilim. Dün elimden geldiğince okumaya çalıştım bu snr margin değeri olsun, dslam vs. Evet dediğiniz gibi snr yi düşüğe ayarladım her ihtimale karşı denemek adına internetimi ve kesintisiz bir şekilde kullanmaya devam edebiliyordum. Şu anki hat değerlerim böyle yaklaşık 18 saattir kullanıyorum:


Yani içimden bir his benim eskiden aldığım download hızından daha fazlasını alabileceğimi ve sıkıntı yaşamayacağımı söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu hat değerlerinden sonra?

Edit: 8 snr margin temel değerde hat değerlerim ise şu şekilde:

Hız profiliniz 50/15 olarak tanımlanmış görünüyor. Modeminiz SNR ayarlamayı desteklediği için benim tavsiyem destek kaydı açıp hız profilinizi direkt 100Mbps’a çıkarttırmanız olur. Hem böylece 20Mbps upload da alabilirsiniz. Farklı SNR değerlerini deneyerek kopma olmaksızın bağlanabildiğiniz en yüksek hızı bulduktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için tekrardan. Özel mesaj yoluyla da birkaç kişiyle danıştım keza aynı şeyi onlar da tavsiye etti. 75 veya 100 atanıp snr ile stabiliteyi kendimin ayarlanmasını. TurkNet desteğe yazdım hemen ilgilendiler. 100 mbps hız profili atandı fakat o sırada küçük bir sorun yaşadım tekrardan. Upload hızım 5 lere kadar düşmüştü. Tekardan desteğe yazdım ve bana 10 veya 20 upload verebileceklerini söylediler. 20 upload verirsek düşüş veya kopmalar yaşanabileceğini vs. söylediler. Ben de denemek istediğimi eğer herhangi bir sorun yaşarsam upload hızımı 10 a çekeceğimi ilettim. Artık bundan sonrası benim snr ile oynayarak bulabileceğim en stabil ayarı bulmak. Çok teşekkür ediyorum tekrardan. Sizlerin ve TurkNet desteğin yardımıyla artık download ve upload hızım da arttı.
Bu da sonuçlar:

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.