TurkNet Online İşlem Merkezi den DSLAM kilidinin kaldırılmasını talep ettim fakat 88 Mbps olan hızım 78 e düşürüldü.Dslam kilidinin kaldırılmasını talep ediyorum
Yokmu yardımcı olabilecek kimse @ModeratriX
Niyazi Bey, merhaba. Müşteri numaranızı benimle paylaşırsanız sorununuzu arkadaşlarıma ileterek size yardımcı olmaya çalışacağım.
Merhaba iyi akşamlar TurkNet Online İşlem Merkezi e yazdım şuan hızım şu şekilde bilmiyorum kilit kaldırdılar mı yoksa hız mı yükselttiler
Su anda hattınızda kilit görünmüyor. Keyifli kullanımlar dilerim Niyazi Bey
Hat değerlerim bu şekilde snr yi 6 ya sabitleğimde max bu hızı alıyorum bunun üzerine çıkmıyor.Snr sabitlemeden 96 mbps hız alıyorum.
Niyazi Bey, Snr değerinizi 9 - 10 db de sabitlerseniz daha stabil bir internet kullanımınız olacaktır. Şu anda dediğim gibi hattiniz da herhangi bir kilit yok. Hızınızın daha yukarıya çıkmaması saha dolabı ile eviniz arasindaki mesafe + ankastre ile daireniz arasındaki mesafe + kablonuzda ek yada ezilme gibi bir durum + iç tesisat ( yani prizden interneti alıyorsanız ) evinizde interneti aldığınız prizden başka aktif olan prizlerin paralel akım yapması gibi etkenler göz önüne alınmalıdır.
Teşekkür ederim şuan kopma yaşamıyorum yaşadığım takdirde snr yi 10 a çekerim.Kapıma gelen kablodan itibaren eksiz bir şekilde cat 6 kablo çektim kutuyu krone yi yeniledim.Max sınır bu sanırım .Hat zayıflamam ve diğer değerlerim iyi mi?Santrale yakın olsam fiber çekicem.
Hat zayıflama değerine göre bu hattın en stabil çalışabilir değeri 75 mbps