DSLAM Kilidini kaldırır mısınız?

Sonunda 8 mbit kullandığımız hat dslam dolabı geldi ve 110 mbit civarı ulaşılabilir hız var. destek kaydı açmama rağmen malesef 79mbit kaldı hat. tarifelerde 100 mbit görünüyor.

Abone no: 2174023

Hat değerleri:
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 8.331 Mbps 79.975 Mbps
Actual Net Data Rate: 8.192 Mbps 79.860 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 33.1 dB 16.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: - 1.8 dBm 13.8 dBm
Receive Power: -21.3 dBm 1.8 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 19.1 dB 12.0 dB
Attainable Net Data Rate: 54.213 Mbps 107.424 Mbps

Tarife:
Özgür İletişim 100 - 99,90 TL/Ay

Merhaba, saha dolabına uzaklığınızı öğrenebilir miyim?

toplam kablo uzunluğu 100 mt civarı

TurkNet online işlemler paneline giriş yapıp Teknik & Destek > Teknik Bilgiler panelinin ekran görüntüsünü atar mısınız?

Devre Numarası 8839837627
Durum Kullanıcı 3 saat 58 dakika ONLINE
Fiziksel Durum (VAE) AÇIK
Santral FATİH-17
Ip Adresi 3***************
Modem Buluşma Modem Buluşuyor - VDSL
İndirme Hızı 77.98 Mbps
Yükleme Hızı 8 Mbps

Aldığınız hızlar gayet normal yukarıda anlattığım gibi size 80 mbps lik paket olmadığı için size 100 mbps lik paket verip sizin daha verimli interneti kullanabileceğiniz hızlara sabitliyorlar kopma olmaması için.

İç hattımda da birkaç ek var. telefon olduğundan bir miktar belki oda etkiler. Ama snr 16 altına hiç düşmüyor. 100 mbit denemek isterdim.

Alt yapınızı tekrardan göz gezdirdiğim zaman alabileceğiniz max değer 100 mbps fakat 80 mbps kilidi eklemişler. TurkNet online işlemler panelinden destek kaydı oluşturup bu konu hakkında detaylı bilgi verirseniz size yardımcı olacaklardır. Genelde TT ekipleri DSL kilidi koyuyorlar ve bunu da TT müdürlüğüne gidip kaldırmanız gerekebiliyor.

:smiley: ( 20 karakteeerrrr )

Keşke desteklenip desteklenmeme konusunda mesafe kullanılmasa. Burada baz alınacak değer SNR (hat zayıflaması)(noise margin) değil mi? Herşey çevresel etki(ENTERFERANS) a bağlı.

Buda köydeki hattım. Çok şükür 100 ondada sıkıntısız çalışıyordu ama 2 defa dolap değişti ve her seferinde dslam kilidini açtırmak zorunda kaldım. Buda 400m fazla hat değerlerim.

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 88058 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8188 kbps

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 14.3 dB
output power upstream: 3.4 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 30.7 dB
output power downstream: 13.7 dbm
attenuation upstream: 0.0 dB

Darkcrak ; sizi son günlerde forumda çok görmeye başladım ama yanlış anlamayın troll yaptığınızı düşünüyorum her konunun altında varsınız ve bir çok cevabınız oto asistan tarzı yazılardan oluşuyor.

Trol yapmıyorum elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum yanlış bilgi veriyorsam özür dilerim fakat araştırarak ve şahsen aldığım hızlara göre değerlendirmeler yapmaya çalışıyorum. Şahsen saha dolabına uzaklığım 119 metre ve 88 mbps paket tanımlandı bana.

Sorunun kaynağını araştırmaya çalışıyorum yani daha detaylı bilgi almaya çalışıyorum çözüm üretebilmek için.

Anlıyorum sizi ama buraya adam hattının değerleri ile ilgili sorun yazmış siz modemi açıp kapatip kabloyu söküp tekrar takın vs diyorsunuz. Aynı şekilde benim açtığım bir konuda da bana aynı öneride bulundunuz. Ama hattım saha dolabına çakılı bile değildi. Attığım ss lerde de yazıyordu sinyal gelmediği vs. Özet olarak burada prof arkadaşlardan yardım almak için yazanlara giris seviyesinde tavsiye verince dikkatimi çekti. :slight_smile:

Şahsen farklı bir web sitesinde çalışıyordum yani bilgisayar problemleri ile ilgili bir sitede ve network işine girişme kararı aldım fakat bilgisayar sorunlarında da biraz zorlanmıştım şu anda zorlandığım gibi fakat zamanla kendimi bu konuda da üst seviyelere taşımayı düşünüyorum.

Öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. @Gulnare yazdığım cümleleri düzenledim tekrardan göz gezdirebilirsiniz yani tekrardan detaylı bir şekilde inceledim hat değerlerinizi.

Farklı konulara yazdıklarınızdan bahsetmiştim. Sizi üzmek istemem. Umarım istediğiniz seviyeye gelirsiniz.

Bende az çok bu işin içindeyim. Destek kaydı açtım ama sonuç değişmedi. sadece tanımlı hızı 75den 100 e çıkardılar. Dslam kilitleri 79 ve 88 iki tane var. Turktelekom saha görevlileri de çözebiliyor. Ama bu konuda eğitimli olan. Kalifiye eleman her yerde ihtiyaç. Buradada bildiğim kadarı ile birkaç arkadaş var. Konuyu görürlerse yardımcı olurlar.

Merhaba. Evet, DSLAM kilidi bulunmaktadır fakat zayıflamanız fazla.
Hattınızın sağlığı için:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile. (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir, duruma göre yenile (YAK1 ve CAT6)

NOT: Arkadaşlar bilmediğiniz, emin olamadığınız bir konu olursa bilen birilerini konuya etiketleyebilir veya bilgili arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaştıkça değerlenir. :gem:

1 Beğeni