Dslam Kilidine Takıldı

Hattım dslam kilidine takılmış kaldırır mısınız

Hat değerlerini paylaşır mısınız?

DSLAM kilidiniz yok gibi duruyor alabileceğiniz en yüksek hızı alıyorsunuz şu an

Çok takılmış gibi durmuyor. Kilide takıldığınızı nasıl anladınız veya kim söyledi? Snr değeri 7.9 db bunun altına düşerse sorun yaşayabilirsiniz.

Kulaktan dolma bilgiler…

Herkes bi duydu dslam kilidini, baktılar kilit açılınca hız yükseliyor :smiley:

Herkes bende dslam kilidi var diyor :smiley:

1 Beğeni

Teknik bilgiler kısmına girdiğimde 100 olan hız 89’a düşmüş nasıl dslam kilidi yok? 2 gün önce hat değerlerim çok iyiydi ve 95 mpbs hız alıyordum şuan 80’i zor görüyorum

Hattınız 103 Mbps hızda 91 Mbps hız alıyor. İç tesisatınızdan veya modeminize yaptığınız ayarlardan dolayı düşük hız alıyorsunuz.
DSLAM kili yok hattınızda. DSLAM kilidi 79 ve 88 Mbps hızlarda takılma yapıyor genel olarak.
Ama size ulaşan hız 91 Mbps. Yani ankastrenize 91 oluaşıyor ama iç tesisat kaynaklı hız düşümü var.
91 de 89 alıyorsunuz. Aslında çok da değişen birşey yok 2 Mbps lik bir fark var.
Ama iç tesisatınızı yenilemenizi önerebilirim tabi size bağlı bence bu kadar ufak bir fark için tesisatı yenilemenize gerek yok diyebilirim.

Peki 2 gün önce ki indirme zayıflama değeriniz 13db miydi? Ki 13 db zayıflaması olan bir hat bu hızları veremez. Siz bir modemi yeniden başlatın. Değerlere tekrar bakın. Yeniden başlatma işlemini yapmadan önce de modeme giren DSL kablosunu tamamen çıkarıp tekrar takın. Kabloda ezilme kırılma olup olmadığını kontrol edin.


1 Beğeni

Modeminiz standart değer olan 8 SNR ile 91 Mbps hızda buluşmuş hattınızda DSLAM kilidi bulunmamaktadır. Kapasite kaynaklı olarak daha yüksek hızları alamamaktasınız.

1 Beğeni

2 gün önceki ve bugünkü hat değerlerimi attım 2 günde ne oldu da hat değerleri bu kadar düştü?

Yeni abone alımı , hızını yükselten aboneler , Interleaved - FastPath geçişi yapıldı ise düşüş olabilir, biraz anormal bir düşüş olmuş ama isterseniz TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - Arıza - Hızım Düşük Performans bu adımları izleyip destek kaydı açarsanız temsilci hattınızı inceleyerek tarafınıza geri dönüş yapacaktır.

Crc hatası olmuyor mu o şekilde? Saha dolabına mesafeniz ne kadar? Bende 130 metre saha dolabına uzaklıkla nasıl oluyorsa modem 72 mbps ile kavuşuyor dsl ayarından 0 a çeksem download kısmında crc artmadan bir düzelme olur mu?

Hocam benim bulunduğum bina 12 daireli daireler geçen yıl yaz aylarında satılmaya başlandı bende o zaman nakil edip girdim binanın dibinde diyebileceğim yerde dolap var Susurluk merkezin göbeğindeyim. Tahminimce bu bina için getirilmiş bir dolap ve binada şuan 12 daire satıldı ama 3 aktif internet bağlantısı var onlar hangi iss kullanıyor bir fikrim yok. Aynı binanın altında a101 var orayada buradan gidiyor diye tahmin ediyorum a101 le bizim binanın altında kalan bodrum katı duvarla ayırmışlar şöyle oraya kablo ile elektri ve internet geçişi yapmışlar bizim ankastrenin oradan. Anlayacağın şuan o dolap benim bilgime göre bu binaya hizmet ediyor onlarda 4 kişi falan bağlı maks. Duvardaki kocaman yarık bizim 12 daireye dağıtıyor bakırları yana geçen diğer ince demir üstünde kablolar a101in altında kalan bodrum kısmına geçiyor.


Önceki konu üzerinden YAPA hakkında bilgi vermiştim, YAPA 'da saha dolabı üzerinden hizmet almazsınız, VAE ADSL/VDSL hizmetinde Türk Telekom Saha Dolabı üzerinden hizmet sağlanır YAPA da ise direkt olarak bölgenizde bulunan ana santral binası üzerinden hizmet verilir.

Demek ki onu da doğru göstermiyor :joy: