DSLAM Kilidi ve Maksimum Altyapı Hızı

Merhabalar forumda araştırdığıma göre dslam kilidi diye bir tabir varmış. Bu koyduğum ss doğrultusunda bu kilidin kaldırılması sonucu maksimum hızı alabiliyormuyum?
MODEM

75 mbps kullanıyorsunuz sanırım, paket hatalarından sanki hat sınırda veya iç tesisat ile ilgili bir sıkıntı var gibi görünüyor. SNR değeri de sınırda gibi. Hattınızda dslam kilidi yok diye tahminde bulunuyorum. Altyapı sorgulama sonunca alabileceğiniz hız ne görünüyor?

70mbps download ile 15 mbps upload

Öyle ise bir kilit yok diyebiliriz. İyi günlerde kullanın hizmetinizi. Ama modemi arada fişten çekip 1-2 dk bekleyip tekrar takmanızı öneririm.

peki snr margin ve hat zayıflama değerleri ideal midir?

tamamdır teşekkür ederim

Zayıflama değeri yüksek, santral veya dolaptan uzakta olabilirsiniz. Margin değeri ise 13 db in altında, bu da ara ara hız düşüşleri veya kesintiler olabilir demektir.

aslında santrale çok uzak değilim ama burdaki kutudan direklerle gelen kablolar çok uzun senelerdir var ve yenilenme vs olmadı bununla alakalı olabilirmi? yaklaşık 16 senedir internet kullanmaktayız bu kablolardan

Direklerde ki kabloların dağıtım kutusuna mesafesi, direk üzerinde ki kutuların eski olması, kablo üzerinde ek olması gibi nedenler hat zayıflaması olarak geri döner. Bununla ilgili olarak kendiniz X platformu üzerinden Türk Telekom ve Türk Telekom destek hesaplarına herkese açık bir şekilde bakır altyapının çeyrek asırlık olduğunu altyapı yenileme veya mevcut hasarlı bakır kabloların ve dağıtım kutularının değiştirilmesini istiyorum şeklinde bir twit atın. Size dönüş yapacaklardır. Ek olarak mahalle muhtarınız aracılığı ile yine mahalleli olarak altyapı talebinde bulunulmasını sağlayabilirsiniz.

teşekkürler :grin:

Paket kayıpları var ama DSL internet için normal. Modem neredeyse 3 gündür açık bu yüzden CRC değerleri normal. SNR 8dB düşerse hısınız biraz daha artabilirbilir yani internetin biraz daha hızlanabilir ama bu stabiliteyi biraz daha bozaktır, hız kazancına göre değmez bence.

Teşşekür ederim hız yeterli zaten şuan

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.