DSLAM kilidi var sanırım

Merhabalar

hattım ilk zamanlarda yüksek hızlarda kullanabiliyordum. şimdi 75 mb üzerine çıkmıyor. sanırım DSLAM kilidi beni de vurdu. konu ile ilgili yardımcı olursanız çok makbule geçer. abone no : 1516623

Modem hat değerlerinizi atma şansınız var mı?

Hat değerler böyle fakat bir kaç ay öncesine göre düşük 110 120 leri görüyordum bunla ilgili kayıtta açtım TurkNet Online İşlem Merkezi den ama fiber gelecek yakın zamanda dediler pekte ilgilenmediler kontrol ederseniz sevinirim

Benzer bir sorunu ben de uzun zamandır yaşıyorum. Aboneliğim başladığında iç tesisatım yetersizdi. Ankastreden modeme direkt cat6 çektim nexans. Değerler uçunca dslam kilidim kaldırıldı ve 100 mbps kullanırken snr margin 10, hat zayıflamam 6 idi. Max rate 130 mbps civarlarındaydı (şu anda 100-102 dolaylarında). Daha sonra neredeyse her ay snr yavaş yavaş düştü. Uzunca bir süre 7.7’de kaldı ve sorunsuz kullanım sağlıyordum. Daha sonra deyim yerindeyse çakıldı ve 3’e kadar düştü bir anda. Her türlü bilgi, işbirliği ne varsa yaptım. Müşteri hizmetleri robotik cevaplar verdi. Bölgede yoğun kullanım varsa ondan olur dedi vs :grinning: Yoğun kullanım varsa neden akşamları hızımda veya pingimde zerre sorun olmuyor, o da başka gülünç durum. Telekom saha ekibi gelmiş(sözde), saha dolabı ve binada kontrol yapmış. En kritik detay da o sırada ben evdeyim ve ne gelen oldu ne giden :grinning: Tipik yalanlar işte. Çözümleri de şu; 88 mbps dslam kilidi koymak :slight_smile: Aylarca 75 mbps kullandım ve sorunumla ışık yılı uzaklık kadar alakası yoktu. Onu geri kaldırttım. Sonrasında bir gün modemden hasbelkader 2 db vereyim dedim snr artışı için. Şansım yaver gitti ve işe yaradı. Şu anda tekrar 100 kullanıyorum. Ama snr 3 civarında ve crcler biraz fazla. Arada kopma sorunu oluyor, onun dışında pek bir problem yok. Port mu arızalandı, binama gelen telekom kablosunda mı sorun oldu, tt mi bir şey yaptı bilmiyorum. Hepsini de mh temsilcisine belirttim bu arada. Pek oralı olmadı. Çok fazla insan bu ani snr düşüşleriyle alakalı sorun yaşadı, her yerde belirtti. Çözüm bulabilene denk gelmedim.

Selam, hizmetiniz de kilit yoktur. Hattınız, alabileceği en yüksek hızı almış. 20-30mb oynaması normal. Peki saha dolabı mesafenizi öğrenebilir miyim?

200 metre yoktur belki saha dolabı çok yakın değişen hiçbir şey yok. Sadece hızım değişti

200 metreye göre değerler normal. 110mb’den düşüş kapasite kaynaklı olabilir veya saha dolabı da fiziksel bir işlem yapılmış olabilir, komşularımızın değeri nedir özellikle aynı dolaba bağlı olduğunuz komşularınızın?

Modem den snr magrin 3 db yaptım şuanda 93 mbps hız aldım inşallah kopma sorunu olmaz :smile: