Dslam Kilidi sorunu aşılabilirmi?


Merhabalar Dslam kilidi Kaldırılabilirmi?

Size kim kilit olduğunu söyledi ? Kilit yok hatta

1 Beğeni

Buradan okuduklarımdan çıkarak sorduğum bir soru varmı yok mu anlayamadığım için.Peki hat değerleri sizce nasıl?

1 Beğeni

Yok hocam hatta kilit, 8 snr da Max hızı almışsınız

Hız yükseltmek isterseniz snr düşürebilirsiniz ki unutmayın, 8 snr altına ne kadar çok inerseniz hattınızda sıkıntı yaşama olasılığınız o kadar artar (kopma, crc / fec vb)

1 Beğeni

Snr Kaç yapabilirim sizce?Şu an 14 kullanıyorum.

Snr ayarı devre dışı olmalı şuan.

Hattınızda şuan snr 8

Herhangi bir sorununuz yoksa kalabilir bu şekilde

1 Beğeni

Çok Teşekkürler cevaplarınız için.

1 Beğeni

Merhaba DSLAM kilidi varmı şuan birşey diyemem ama snr değerini düşürünce sabitlenmiş hız oranınız yükselmez hattınızdan gelen max oran yükselir.

2 Beğeni

Arkadaşıma katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Genelde dslam kilitleri 79862kbps veya 88765kbps değerlere sabitlenir ama bazen şuan sizde ki değerlere de atılabiliyor. 100121 kbps lere de atılabiliyor. Yani şuan hattınız da tam dslam kilidi var diyemiyorum. Sebebi bu oranlar da genelde dslam atılmıyor ama değerlere baktığımda ise mevcut hız ile max hız arasında da bu kadar açık ara fark olmamalı. Mevcut hızınızın tahmini 92343kbps lere yakın biryer de olması lazım. Bunu çözmenin en güzel yolu mevcut SNR oranınızı mesela 8 ise 7 ye çekip modem hat değerlerini kontrol etmeniz. Bunu yaptığınız da mevcut hız sabit kalıp max rate artıyor ise evet hattınız da hız sınırlaması var demek oluyor. Bunu çözmek için destek kaydı açıp paket ve tarifelerim kısmın dan nms hız profilimin 102400/8192 olarak tanımlanmasını istiyorum diyebilirsiniz. Çözüm bulamaz iseniz buradan sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Fakat önemli bir not da eklemek istiyorum. Hat değerlerinizi incelediğim de Line attenuation yani hat zayıflamanız fazla. Bunun 1 den fazla nedeni var. Örneğin; kabloda yıpranma, kablo da ek olması, kablo mesafesinin uzaması, dsl prizlerin den internetin sağlanması ve ankastre den gelen kablonun birden fazla odaya dağılması için yapılan çoklamalar. Sizin ilk başta yapabileceğiniz basit işlemler ek’i teke düşürebiliyorsanız teke düşürmek. Bunu yapar iken boncuk klemens yak1 ile birleştirmeniz. Bunlar dışında tam emin olabilmek için bilginiz var ise modemi alıp. Ankastre başına gidip reglet de size ait ucu bulup dsl kabloya ek yapıp modeme takıp, ankastre başı ölçüm almak.

2 Beğeni

Hatta 2 crc almış zaten. Snr düşürürse crc alır başını gider. 2 Mbit hızı artsa bile stabilite diye bir şey kalmaz hatta. Bir de dslam ile modem çipinin uyumu çok önemli bu durumda. Ben Asus modemle broadcom dslam ile çok geç bağlanma, sık kopma vs yaşıyordum. Modemi lantiq chipsetliye çevirdim hem hız arttı hem stabilite. Ayrıca Max 10 sn. De hat oturuyor. Yazın hat durumu iyi olduğu için 100 Mbit hızı sorunsuz alıyordum. Şu an soğuk hava, yağmur vs nedeniyle hatta aynı hızda stabilite olmuyor. Şu anda 93-96 arasında hız alıyorum. Hat kadar modemin dslam uyumu da çok önemli

1 Beğeni

hat zayıflamanız yüksek hocam iç tesisatınızı kontrol ettirin.

1 Beğeni