DSLAM kilidi kaldırılması sonrası

Merhaba geçen gün dslam kilidimin kaldırılmasını rica ettim destek görevlisi türk telekoma mail attığını söyledi bugün kilit kaldırılmış sanırım ama upload hızımda direkt düşüş ve hız testlerinde download hızım da 50mbps geçememe sorunu var 70 küsürlerde olan eski hali (dslam kilidi kaldırılmadan önceki)




hocam hız testlerini wifi ile yapıyorsanız aldığınız hız normal, kablolu yapıyorsanız destek kaydı oluşturmanızda fayda var.

İkisini de 5ghz modemde yaptım aynı şekilde test edildi ve upload hızım sistemde de 2mbps olarak gözüküyor

hocam o zaman destek kaydı oluşturun. @ModeratriX

1 Beğeni

hocam bir de kilitliyken testlerde 65 mbps hızının altına çok çok nadir düşerdi şimdi bazen 50 çıkıyor 35lere kadar düşüyor

1 Beğeni

hocam yine aynı 1 saniyeliğine 78lere çıkıyor sonra hemen 45 50 civarına düşüyor

2 Beğeni

Şu dslam kilidi kaldırılması olayını oldum olası sevmedim. Bir kilit varsa sistem tam kapasite kullanılmasın, o dolaba veya santrale bağlı olan herkes sabit dalgalanmayan hız alsın diye vardır diye düşünüyorum. Bazı aboneler kilidi kaldırıp kapasiteyi Max yaptığı zaman da zaten yorgun ve yıpranmış hatlar ve cihazlar istikrarsız davranabilir diye düşünüyorum. Bu yaşadığınız sorun ile ilgili olarak destek kaydınız üzerinden takibini yapmanızı öneririm. Yaşadığınız problem tam da " aza tamah etmeyen çoğu bulamaz" durumuna örnek gibi. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür :pray:

3 Beğeni

çok haklısınız gerçekten pişman oldum dslam kilidini yeniden aktif etme gibi bir şansım var mı arıza kaydımda yeniden aktif etmek istediğimi belirtsem aktif edebilirler mi

Paket hızınızı 75 mbps e çekip tekrar 100 mbps e alabilirsiniz eğer paketiniz şimdi 100 ise. Büyük ihtimalle profil eski haline gelebilir. Siz yine kaydınıza dslam kilidinin aktif edilmesini talep ediyorum da yazabilirsiniz.

kilidin tekrardan aktif edilmesini rica ettim bağlantınızı güncelledik denildi hat değerlerim eski haline döndü ama hızım eskiden sabit 72mbps olurdu şimdi testlerde 60ı geçemiyorum desteğe durumu belirttiğimde hattınızda çok oynama oldu yapabileceğimiz bir şey yok denildi, hat değerlerim eski haline dönmüşken neden hala 60ı geçemiyorum sizce

1 Beğeni

Şu an belki bir yoğunluk vardır bağlı olduğunuz dolap veya santralde farklı zaman aralıklarında tekrar deneyin. Eğer modem de ki buluşma hızı aynı ve crc de yoksa sunucu kaynaklı yoğunluk yaşanıyor da olabilir.

1 Beğeni

hocam kanal ve band genişliğini değiştirdim sorunum düzeldi her şey eski haline döndü teşekkür ederim

1 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim. İyi günlerde kullanın hizmetinizi. :upside_down_face:

1 Beğeni

11 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.