Dslam Kilidi Hakkında

@Ugur.Aydogan Bey merhaba, daha düne hatta sabaha kadar 90-95 Mb hız alırken şu anda hızım 75 in üzerine çıkmıyor. Ulaşılabilir hızım aynı ama bağlantı hızım düşürülmüş. DSLAM kilidini kaldırabilir misiniz acaba? Abone No: 1590607

Aynı sıkıntı bende de var. Gürültü marjı sizinde düşük. Benimkisi daha da düşük. Aynı modemi kullanıyoruz. Çözemedim sıkıntıyı.

Gürültü marjını ben bilerek düşürdüm. Hattımda kopma yaşamadığım için. Benim için en azından şu anlık sıkıntı değil :slightly_smiling_face:

Modemde kaça ayarladınız snr değerini?

SNR değeri 4’e ayarlı.

benimde 4 ayarli nedense 113 megabiti destekliyodu alt yapim.simdi 92 destekliyo saka gibi bisiler oluyo.ama anlamis degilim

Aynen öyle, destek kaydı açtım bakalım.

1 Beğeni

@Eren @EFG @HKN @murat.yanar @murat.oguz @sinan.kurmus @bekir.kopuz

Bu tür durumlar aynı dolap üzerinden daha fazla kişiye hzmet vermek adına port açılınca oluyor genelde. TT müşteri kaybetmemek adına varolan müşterilerin hızlarını tırtıklayıp hizmet açıyor

Olabilir ama şu anda görülen hız profili bu şekilde => NmsHızProfil : 79M/32K.PRF|8M/32K.PRF
İnternet hattımın hızı arttığı ilk zamanda ulaşılabilir hız yukarıdaki gibiydi. Ama TurkNet yetkilileri yine 75 Mb lik profil tanımlamışlardı. Ben kendilerine özellikle belirttiğimde 100 Mb lik profile çıkardılar ve ben de 90-95 Mb hıza ulaşabildim. Bu yüzden talep ediyorum şu anda da.

Çıkarttılarındaki snr değeri kaçtı şu an kaç. Eğer düşme varsa muhtemelen dediğim senaryodur. Yoksa bir hata olmuş olabilir.

SNR değerini ben kendim modemimden ayarladım. Onda da bir düşme yok. Stabil olarak duruyor ayarladığım parametrede.

Keenetic’in SNR yönetimi arada saptanabiliyor. Varsayılan 8’e ayarlandığındaki hıza bakıp ordaki durumu da inceleyin yine de fark yoksa destek kaydı açın hallederler kısa sürede.

@anon88843830 dostum dslam kilidi nedir ve neye göre kaldırılıyor bi aydınlatabilir misin?

Dslam kilidi diye bir şey yok aslında. Modemin bağlanmış olduğu dslam cihazına bağlı diğer abonelerle beraber o dslama ulaşan hızın kapasitesi oranlanıyor. Abone ne kadar az santral mesafesi ne kadar kısa ise kullanıcı başına düşen hız artıyor. E mantıken dolap kalkıp ilerleyemeyeceğine göre abone sayısı artıp hız sabit kalınca dslam da eşitlik adına tüm kullanıcıları kısıtlıyor. Bu kısıtlamalarda genelde o bahsedilen 79-88 bandında oluyor. Bazen altyapı iyileştirmesi olmasına karşın dslam hız sınırını sabit tutabiliyor o zaman da TurkNet’in durumu bildirmesi ve hız profilini güncelletmesi gerekiyor.

1 Beğeni

Selamlar, @Ugur.Aydogan bu konuda elinden geleni yaparak sizin DSLAM kilidinizi kaldırmış. Ulaşabileceğiniz maksimum hızların size gelmesini sağlamış. DSLAM kilidi dediğimiz olayda biz kaldırsak bile hattınızda en ufak bir sorun yaşanması durumunda tekrar edebiliyor. Muhtemelen sizin hattınızda da ciddi olmasa da ara sıra sorun yaşanıyor. Bu yüzden sistemin belirlediği noktalardan geçemiyor ve tekrar hızınız düşüyor.

1 Beğeni

@EFG Merhabalar, öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Soruna gelecek olursak. Yanlış hatırlamıyorsam 5 aydır 90 Mbps hızını sorunsuz kullanabiliyorum. Kesinti bir kez yaşadım. O da yukarıda belirttiğim gibi kendim SNR’yi 4 dB’e ayarladığım için olacaktır. Bununla ilgili modemimden belirli periyotlarla 24 saatlik raporu inceliyorum. Anlayamadığım nokta hiçbir sorunum yokken bir anda böyle düşmüş olması. Ulaşılabilir hızımın 100 Mbps’in bile üzerindeyken bunların olması. Bununla ilgili TurkNet’in ya da bizim alabileceğimiz bir aksiyon yok mu? Çünkü ben bir geliştiriciyim ve olabildiğince yüksek internete ihtiyaç duyuyorum. Fiber altyapı gelmesi uzak bir ihtimal olduğu için internetimi tam kapasite ile kullanmayı istiyorum. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir. Bir çıkar yol gösterin lütfen :pray: Tekrardan dönüşünüz için teşekkürler.

Bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz? Bu mesajı kopyalayıp ordan da iletin size zahmet. Ben ilgilenip size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

1 Beğeni

İlettim, çok teşekkürler.

1 Beğeni

Gürültü marjını düşürdüğün için ulaşılabilir hız yüksek gösteriyor. Bu hat ile daha fazla almanız zor. Muhtemelen aynı saha dolabına yeni aboneler gelmiş ve ulaşılabilir hız düşmüş o yüzden böyle