Merhaba, hattımda dslam kilidi var. Yıllar öncesinde yine TurkNet hizmet alırken hattımda dslam kilidi vardı. Destek talebi açmıştım. Hattımdaki dslam kilidi kaldırılmıştı. Yeniden yardımcı olabilir misiniz?
Destek No : 84349496
Merhaba, hattımda dslam kilidi var. Yıllar öncesinde yine TurkNet hizmet alırken hattımda dslam kilidi vardı. Destek talebi açmıştım. Hattımdaki dslam kilidi kaldırılmıştı. Yeniden yardımcı olabilir misiniz?
Destek No : 84349496
Destek talebinde arkadaş hattınız en yüksek seviyede diyor. Ancak ben daha öncesinde dslam kilidini kaldırarak yıllarca interneti kullanmış birisiyim. Talebimi tekrar inceleyebilir misiniz?
Merhaba, ekibimiz bu sürece doğrudan müdahale edemiyor. Dilerseniz hız profilinizin güncellenmesi yönünde talebinizi iletebilirsiniz.
Tamam hız profil güncellemesi ne demek oluyor. Talebimi nereden ileteceğim.
Kaydınız üzerinden iletebilirsiniz, ekibimiz destek olacaktır.
İlettim ancak ekibiniz destek olmuyor ki, aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. Dediğim gibi seneler önce aynı altyapı ile, aynı modem ile yıllarca dslam kilidi olmadan internet bağlantısı sağladım. Hatta o dönemde konu bile açmışım. Ancak destek ekibinize bunu anlatamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Ekibimiz dslam sürecine direkt müdahale edemediğinden işlemlerini yapamıyorlar, hız değişikliği talep ettiğinizde destek olacaklardır.
Tekrar talebimi ilettim. Peki bu durum beni eskiden olduğu gibi 100 mbps hıza yükseltecek mi? Hızım 100 mbps olunca upload hızımda 20 mi olacak?
Portun detaylı ayarlarına TT ekipleri bakabiliyor, bu yüzden TurkNet’in tam erişimi yok, benim de başıma gelmiştir, biraz sürdü tekrar yüksek hıza çıkartmak
Talebimi ilettim arkadaşlar aradı hızımı 100 mbps çıkardığını söyledi modemi kapatıp açtım hızım halen daha aynı 74 mbps olarak gözüküyor. 15 mbps olan upload hızım ise 8’e düştü işlem yapılınca,
Anladım, peki tam olarak nasıl bir yol izlediniz. Hayır birde ben arkadaşlar ile iletişim kuramıyorum. Sürekli aynı şeyi söyleyip duruyorlar. Hattınız 81 mpbs destekliyor diyip duruyorlar.
DSLAM kilidi dediğiniz düşük hız profili oluyor, sizde hız profili normalken kayıt açtırıp düşürtmüşsünüz keşke elletmeseydiniz. Daha fazla hız alıp alamayacağınızı download SNR değerine bakıp anlayabilirsiniz, 8 in üzerindeyse daha fazla hız alınabilir 8 deyse zaten en fazla hızda bağlanıyorsunuz demektir. 8 in altındayda alabileceğinizden fazla hızda bağlanmışsınızdır kopmalar olur ve daha düşük hızda bağlanır.
Merhaba, öncellikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi ben senelerce bu altyapıda 100 Mbps hızı kullandım. download SNR değerlerim 8’in altında olmasına rağmen, 1 ay boyunca hiç bir bağlantı sorunu yaşamadan CRC hataları minimum şekilde kullanmış birisiyim.
Eskilerden bir fotoğraf daha buldum;
Dün yaptıkları 100 Mbps güncellemesi hattıma uygulandı. Ancak şimdi de upload hızım 11 seviyelerinde kaldı, şimdi bunu düzeltilmesi için bekliyorum.
Ekiplerimiz 2 defa 100 mpbs hıza çıkardık diye işlem yaptıklarını belirtmelerine rağmen hızımda herhangi bir değişiklik olmuyor. Sorun tam olarak nedir? Ekipleriniz işlemi tam olarak yapamıyor mu?
Bu hat 100 Mbit desteklemiyor, 80 MBit’i 5 SNR ile alıyorsa taş çatlasa bağlanabileceğin hız 86-87 MBit olur, 90 üstünde sürekli CRC hatası verir. Çok kafaya takma derim, benim de eskiden hattım 100 ile bağlıydı, 1-2 tane komşu internet alınca benimki de 80e düştü, napayım yani şimdi ? Komşuların interneti bile etkiliyor.
Bulunduğunuz bölgede abonelik sayıları değiştikçe kapasite hızınız da değişir (teknik açıklaması crosstalk) bu yüzden VDSL altyapıda dün bu hızı alıyordum bugün bu hız olmuyor gibi bir durum söz konusu olamaz. Hattınızda bir sorun olup olmadığını hattınızın zayıflama değerine bakarak anlayabilirsiniz. DSLAM hız profili limitine takıldığınızda bağlanılan hızın belli profillerdeki ile aynı şekilde karşılığı olan tam sayıya denk gelmesi gerekiyor. Güncel hat değerlerinizi atarsanız ona göre yorum yapabiliriz.