Yaklaşık 1 sene önce TurkNet 'e geçiş yaptım 75 mp hız olan verebildikleri en üst paketi satın aldım hiç bir zaman bu hızları göremedim. Yinede çok takıntı yapmadım fakat 4 gün önce internet bağlantım kopana kadar. Dsl ışığı yanıyor fakat INET (TENDA AC1200 MODEM) KIRMIZI yanıyor sönüyor sürekli. Arıza kaydı oluşturduğumda modeminiz ip alamıyor dediler. Bulunduğunuz bölgede arıza var takipçisiyiz bilgi vericez dediler. Bir gün sonra arıza giderildi dediler fakat internetim gelmedi. Daha sonra modem kurulumunuzda sorun var dediler defalarca 3-4 modem değiştirerek kurdum sorun çözülmedi. Tekrar arıza kaydı açtım hatlarda problem var türk telekoma ilettik kontrol edilecek dediler 2 gün sonra kontrol edildi hatlarda sorun yokmuş tekrar modem kurulumunu ile ilgili sorun var dediler. Tekrar aradım modem kurulumunuz doğru biz yine türktelekoma mail atalım tekrar baksın dediler. Bu süreç daha ne kadar sürücek bilmiyorum. (Benim ile birlikte oturduğum binada turktelekomdan hizmet alan başka bir komşuda da aynı sorun oldu 2. Gün turktelekom ekibi geldi evinde kontrol etti sorunu çözdü biz niye böyle bir hizmet alamıyoruz diyorum eve servis gönderme bedelimiz 300 ₺ diyorlar daha ne diyeyim bilemedim bu hafta içerisinde sorunum çözülmez ise tekrardan başka internet firmalarına bakıcam gibi gözüküyor en azından telefon ile aradığımda karşımda derdimi anlatabileceğim bir insan olur 3 e bas 5 e bas şimdi şuraya bas diyen bir bilgisayar değil)
Selamlar @latifkartal, tüm geri bildirimlerinizi ilgili ekiplerle paylaşarak öncelik ve hassasiyet talep ettim.
Arkadaşlarınız bugün de Türktelekom ekipleri altyapıyı kontrol etti bi problem yok isterseniz bir elektrikçi den ya da ücreti mukabil bizim ekibimizden destek alın diye iletmişler. Yaklaşık bir haftadır hem uygulamanızdan hem telefon açan arkadaşlara anlatmaktan bıktım kendim elektrik elektronik mezunuyum tesistat bağlantı işlerinden anlıyorum sırf tesisatta sorun olabilir dediniz diye modemden ana girişe kadar yeni kablo aldım çektim inatla diyorum ki TESİSATTA SORUN YOK! Altyapıda sorun var şu işi Türk telekom ile görüşün masa başından arıza kaydı kapatma ile olmuyor. Kendi müşterileri olunca evlerine kadar gelip kontrol ediyorlar daha bir kere evin önüne gelip ana girişe dahi bakmadılar. Kendi ekibinizi gönderin ücretini ödiyicem ama tesisatta problem çıkmaz ise o ödediğim ücret ile birlikte yaşadığım mağduriyet ile resmi kanallara başvurumu yapıcam. Kendi çevreme de överek bahsettiğim Türknetin servis sağlama ile ilgili ne kadar baştan savma ile iş yaptıklarını da anlatıcam. Uygulama başındaki arkadaşlar destek kaydı geçmişini okumadan root robotlar gibi cevap veriyor. Beni arıyorsunuz gündüz telefonum yoğun oluyor ulaşamadığınızda 3 dakika sonra ben size dönemiyorum tekrardan santrale bağlanıyor lütfen sorunuma en ama en kısa süre içerisinde çözüm üretin yoksa kaybettikleriniz arasına ben kardeşim ve aile evimi de ilave edin.
Tekrar selamlar, bu bildiriminizi de ilgili birim ile paylaştım. Dönüş ve aksiyon bekliyorum.
Sorunum hala çözülmedi 10 gün oldu TurkNet turk telekoma Turk telekom TurkNet 'e atıyor. TurkNet servis kısmında pişmanşıktır. Yarına kadar problemim çözülmez ise bir daha geri dönmeyecek şekilde üyeliği iptal ettiricem. Bu kadar sorumsuzluk olamaz.
Sahada fiziksel bir sorun yaşanıyor. Çözülmesi adına gereken adımların atıldığından emin olabilirsiniz.