Dsl n16 statik ip

Arkadaşlar merhaba,
Asus dsl n16 modem kullanıyorum. Teknik bilgim fazla olmadığı için, internette yaptığım araştırmalardan çok bişey anlamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Eve kamera koyulacak ve bunları takip için statik ip almak gerekiyormuş. Araştırdığım kadarıyla DSL N16 modemlerde statik ip alınabiliyormuş. Bu doğru mu ? Eğer karmaşık değilse nasıl yapılır ?
2. Sorum; kullandığım diğer cihazlar bu ip üzerinden mi bağlanacak yoksa oluşturduğum statik ip sadece kameralar için mi olacak ?

Bilgisi olan, olmayan, yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Kamera sistemini kuran kişi yada firma görüntüleri herhangi bir yerden izlemeniz için statik IP yi şart koşuyor ise servis sağlayıcısı ile iletişime geçip ücreti karşılığında statik (sabit) ıp talep edebilirsiniz. Tanımlama sonrası kamera sisteminin kullanım kılavuzunda anlatıldığı şekilde modemi veya cihazınızı yapılandırabilirsiniz. Asus ve keenetic modemlerde (bildiğim kadarıyla) dinamik alan adı ağı servisi var. Bu servis ile modemin bağlı olduğu ağa uzaktan bağlanabilirsiniz. Burada bir bilgilendirme yapılmış. [Kablosuz Yönlendirici] DDNS tanıtıcı bilgileri ve kurulumu | Resmi Desteği | ASUS Türkiye

1 Beğeni