DSL kesinti sorunu

Selam, TurkNet kullanıcısıyım. DSL ile ilgili sorun yaşamaktayım. Cihazımda veri kullanımına başladığım anda Vodafone ZTE ZXHN H168A modemimde “İnternet” ışığı kırmızı yanıyor ve DSL ışığı ile beraber ikisi de sönüyor. Ardından DSL ışığı ilk yavaş yavaş, ardında hızlanarak yanmaya başlıyor. Ardından İnternet ışığı kırmızı yanıyor ve yine DSL ışığı ile beraber sönüyor. Ardından yine DSL ışığı yavaş yavaş ve ardından hızlanarak yanıp İnternet ilk Kırmızı ve ardından Yeşil yanıyor ve kullanmaya başlıyorum. 5 dakika sonra yeniden en başa dönüyor, DSL sönüyor ve yine aynı şeyleri tekrarlıyor. Şuanda interneti kullanamıyorum. Sorun nedir? Anlayamadım.

kablonda ek varmı acaba

1 Beğeni

Aşağı yönde ki crc hatalarını kontrol edin eğer artıyor ve sonrasında DSL düşüyor ise sebebi bu olabilir. Farklı bir modem ile de deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Merhaba @Toprak
1- Splitter, DSL priz üzerinden mi internet alıyorsunuz ? Eğer splitter, DSL priz vb. yok ise ek yeri nasıl bağlantı yapılmıştır ? Kablonuzda birden fazla ek var mıdır ?
2- DSL kablonuz ankastre’den çakılı olarak mı gelmektedir ?
3- DSL kablonuz cat 5 veya 6 mıdır ?

1 Beğeni

Telefon girişinin yanındaki boş bir girişten alıyorum. Evet. Onu bilmiyorum. Fakat TurkNet ile görüşme sağladım. Ancak 2 gün sonra yeninden arayıp sorunun ne zaman düzeltileceğini sormak istedim. Kendilerine ulaşamadan telefon Destek dalebimizin ne durumda olduğunu söyleyip kapatıyordu. TurkNet uygulaması üzerinden şikayette bulundum. Hemen arayıp sorunu düzelttiler. Eğer Şikayet etmeseydim kim bilir ne zaman gelirdi…

Modemi yeni almıştım aslında😂

M gördün mü, görmediysen onu da ben göstereyim :joy:

Merhaba @Toprak, şu an hizmetimizde yaşamış olduğunuz bir sorununuz var mı?

2 Beğeni

Eskisi gibi hız alamıyorum. 5Ghz bağlantımda Modemin yanında sorun yaşamadan önce 80mbps alabilirken sorun düzeltildikten sonra 63mbps anca alıyorum.

Modeminizin Wİ-Fi ayarlarınız kontrol ettiniz mi? Sorun orada olabilir mi?

1 Beğeni

Evet kontrol ettim. Her şey eskisi gibi, herhangi bir ayar değişikliği yapmadım. Modemi de resetleyip tekrar kurdum. Durum aynı.