DSL Kablo Tavsiyesi

Bundan 1 ay önceye kadar 35 Mbit indirme hızına erişebiliyordum bir sorunum yoktu. 2 hafta önce internet bağlantım uzun sureli gidip gelmeye başladı DSL ışığım yanmıyordu, daha sonradan destek kaydı oluşturdum. TT saha ekipleri gelip binadaki ankastre kutusunu kontrol ettiler. Saha ekibindeki arkadaş binaya 35 Mbit civarı hızın ulaştığını sorunun bizim bina dışından sarkıtıp binadaki ankastre kutusuna bağladığımız kabloda olabileceğini söyledi. Bundan sonra internet geldi ama çok yavaştı, 3 gündür ise DSL ışığım yanmıyor. Şimdi yeni kablo almak istiyorum, tavsiyeler doğrultusunda Erse Cat6e 23 AWG %100 bakır kabloda karar kıldım. n11.com Kabloyu tavsiye eder misiniz? Bir de kabloyu aldığımda ucunu nasıl çaktırmam lazım? Çaktırdığımda kabloyu kendim mi takmalıyım yoksa destek kaydı mı oluşturmalıyım? Teşekkürler.

Ankestre kutusundan modeme kadar kablo çekeceksiniz doğru mu?

Ankastre kutu takmadılar mı ?

Ben farklı bir şey zannetmişim ankastreyi, konuyu düzelttim. Ankastre kutusu var o binanın girişinde saha ekibinin kontrol edip ölçüm aldığı kutu.

Ankestre kaç metre uzaklıkta size?

  1. kattayız 20 metre falan olur diye düşüyoruz garanti olsun diye 30’luk alacağız.
1 Beğeni

Nexans, Erse, Reçber bunlar güvenilir markalardan birkaçı. Şahsım olarak Ethernet kablosu Erse kullanıyorum ve tavsiye ederim. Elektrikçi ile çakma ve bağlantı işlemini yapabilirsiniz veya kendiniz yaparsanız ankastre(reglet) bağlantısın da turuncu-turuncu beyaz yak1 ile reglette ki size ayrılmış olan 2 adet damar kablo ile birleştirin ve diğer ucuna turuncu-turuncu beyaz rj11 çakıp modemin xDSL girişine sokun. Hat değerlerini de paylaşır mısın?

1 Beğeni