Dsl Işığının Sabitlenmesi Sorunu

Modemin dsl ışığının sabitlenmesi 4-5 dkyı buluyor.Normalde 30 saniye ile 1 dk arasında sabitlenmesi gerekmiyor mu? Bu durum neyden kaynaklanır?

Bağlı olduğunuz santral ve BNG kaynaklı gecikme meydana geliyor olabilir dilerseniz destek kaydı oluşturup durumu belirtin Net Uzman ekibi inceledikten sonra size dönüş sağlayacaklardır. Bir de farklı bir modemle test etmenizi öneririm.

3 Beğeni

Modem markasına göre değişiklik gösterebiliyor diye biliyorum. Bazılarının ppp doğrulama işlemleri bir kaç tekrar sonrası gerçekleşirken bazıları kısa sürede doğrulamayı geçiyor. Siz yine de @Baran ın dediği gibi bir kayıt oluşturun.

3 Beğeni

Evet hocam galiba öyle. ZYXEL modemim 1 dk içinde DSL ışığı yanıyor, yaklaşık olarak ise 3 dakika 15-30 sn arasında ise internet ışığı kırmızıdan yeşile dönüyor. ASUS için bu durum daha hızlı bu şekilde ölçmemi gerektirecek kadar uzun sürmüyor.

Abartılı uzun bir süre gibi duruyor sizinki destek kaydı en temizi.

Modem efsane TTNET logolu Zyxel 3312-B10B Modem :laughing:

2 Beğeni

Cevaplar için teşekkür ederim

bende de aynı sorun var. aile profilini seçince dsl ip almıyor. standart profil seçince ip alıyor.

TT de bunun bilgisini hemen verir zaten :slight_smile: Bende benzer sorunu Asus ile yaşarken aynı değerler ile Zyxel de yaşamadım diyebilirim. TP Link ise ikisinin arasında ki bir sürede ppp buluşması yaptı.

1 Beğeni

Bu yüzden modem markalarına göre değişiklik gösterebilir ifadesini kullandım. 3 modem ile deneme şansına sahip olduğumdan bu yönde bir fikir sundum.

1 Beğeni