Selamlar,
İki tane TurkNet üyeliğe sahibim bir evimde TP Link Archer VR600 diğerinde de Tenda V300 kullanıyorum. TP Link kullandığım evde bir şey denemek için Tenda modemi taktım. Ayarlarını buradaki kullanıcı adı ve şifreye göre yaptım. Ancak DSL ışığı yanmasına rağmen bir türlü internet gelmedi.(Modemi diğer evde kullandığım için arızalı olmadığına eminim.)
Daha sonra TP Link için herhangi bir işlem yapmadığımdan normalde Tenda’dan kabloları söküp ona taktığım an internetin gelmesi gerekiyor. Ancak bu modemde de aynı şekilde şu an DSL ışığı sabit yanıyor. Ama bir türlü internet gelmiyor.
Modem arayüzünde sinyal görünüyor. Yani hat ile veya kablolar ile ilgili bir sorun yok. Modemi defalarca resetleyip yeniden kurdum. Ama değişen hiçbir şey olmadı. TP Link müşteri hizmetlerini aradım. Onlarla beraber de kurulum yaptık. En son aşamada modemin verdiği hatanın parametre hatası yani ISS tarafından iletilen kullanıcı adı ve şifre ile ilgili olduğunu ya da ISS tarafından yönlendirilen IP ile ilgili sorun olduğunu ilettiler. TurkNet yeni kullanıcı adı ve şifre iletti. O bilgilerle yeniden kurulum yaptım. Ama yine de DSL ışığım olmasına rağmen internet gelmiyor. Yeni kullanıcı adı ve şifre gelince Tenda modemle de denedim. Onda da aynı şekilde DSL yanıyor. Ama internet yok.