DSL Işığı Sabit Internet Işığı Yok Gün İçerisinde İnternet Gidip

Merhaba yaklaşık bir ay oldu Türk Telekom’dan, TurkNet’e geçeli,
İlk gün sorunsuz bir şekilde 100 mbit alabiliyordum binamda Türk Telekom gigafiber kutusu var. (modem panelinde max rate 100 mbit gözüküyor)
ertesi gün bir anda hızım 78 mbit’e düştü günlük kopmalar başladı ama bu kopmalar DSL ışığı sabit internet ışığı birkaç dakika sönüyor tekrar geri geliyor ve istisnasız her gün bu şekilde devam ediyor.
TurkNet destek kaydım son bir ayda açabildiğim altı adet oldu. Modemim yeni, daha geçen aya kadar Türk Telekom’dan fiber 50 mbit kullandım ve bir kere olsun problem yaşamadım.
İşin en kötü yanı da bir sokak ötemde ailem gigafiber kullanıyor aynı hat üzerinde gigafiber olan binalar var ama binada üç kişi başvurmasına rağmen uzun bir süredir gelmesini bekliyoruz.

Merhaba,
Forum profilinizi Müşteri no ekler misiniz, yetkili arkadaş kontrol sağlasın.

  1. DSL hat değerlerinizi görebilir miyim ?
  2. Fiber kutusunu resim çekip atar mısın ?

Türk Telekom fiber derken dairede fiber var mı?

Cihazın üzerinde fiber yazar ama sız FTTB VDSL kullanıyorsunuz, fiber değil. FTTB VDSL de 100 Mbps lik paketi kullanmak biraz zordur çünkü genellikle sitelere koyarlar ve her daire internet kullandığı için diyafoni kaynaklı olarak 100 Mbps alınamayabilir. Hat değerlerinizi atarsanız hat değerlerinden kablolarınızda bir sorun olup olmadığını anlayabiliriz. Sistem sizinle aynı binada olduğu için zayıflama olmaması (çok düşük) gerekiyor.

Fiber altyapı mevcut, bina girişinde kutu var.
Bir önceki ISS’de Türk telekom fiber olarak yararlandım.

Eve gidince DSL hat değerlerinin görüntüsü atarım, fiber kutuyu da şimdilik google haritadaki halini atayım bina kapı girişince fiber kablolarla geliyor ankastre içerisinde eve geçiyor.

T11 dolabı var kapının solunda, ordan direk bakırla alıyorsun, şanslı olan fiber dolap dibinde olması ordan sonrası zayıflama oldumu kendin müdahale edebiliyorsun, Biz ise 300 m bakırla alıyoruz. :slight_smile:

Bİnanın içinde siyah kutu varsa ona bakmak gerekiyor.

Selamlar @fatihs, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Müdahale sonrasında hizmetinizin 9 saat 18 dakikadır aktif olduğunu ve hız değerlerinizin normal olduğunu görüyorum. Bu mesajı “çözüm” olarak işaretlerseniz konuyu kapatabilirim :handshake:



Modem değerleri ekte.
Bina içi fiber kutuyu da ekledim.
Karşı binam başka mahalleye bağlı 10 metre yok o hiza komple gigafiber :slight_smile: hemen üst sokağımda da gigafiber var

Şu an tekrardan gitti. Ciddi anlamda can sıkıcı bir hal almaya başladı her gün istisnasız 1-2 defa gidiyor. DSL sabit internet yok

Tekrar selamlar, sorunun tekrarlamasına üzüldüm. Yeni bir iş emri ile ekiplere bilgi ilettik :handshake:

Sık sık koparsa 4 dk. dan daha kısa sürede IP almayabilir yanı DSL gelse bile internet hemen gelmeyebilir. Kopmaları önlemek için kararlılıktan snr yi biraz daha yükseltebilirsiniz (hız azalır, performans artar). SNR yı 10 dB de tutmanızı tavsiye ediyorum.

resim
Bu da şu an anlık modem değerleri

Ben ttnet kullanırken 50 mbit kullanıyordum şu an hız 77.9 mbit kadar geriledi.
Türk net geçmeden evvel son hat değerlerim ttnet
O zaman hiç kopma olmuyordu

Bu ekran görüntüsünü attıktan sonra hiç bir şeye ellemediyseniz tekrar güncel hat değerlerinin görüntüsünü atabilir misiniz, değişiklik var mı bakalım.

1 Beğeni

10 dk evvel elektrikler gitti şimdi değerler bu

yeni modem değerlerini paylaştım size

Merhaba, Hat değerleriniz iyileşme göstermiş.
Son resime göre 100 mb hattınıza tanımlata bilirisiniz.