DSL ışığı 10 saniye aralıklarla yanıp sönüyor

Merhaba, oyun oynarken bir anda internet gitti ve modeme baktığımda DSL ışığı yanıp sönüyordu. 3-4 saniye boyunca yanıp sönüyor daha sonra 10 saniye boyunca sönük kalıyor ve tekrarlıyor. Kablo bağlantımda bir problem yok sebebi ne olabilir?

1 Beğeni

şuan aynı problemi yaşıyorum ama geldi benimki şuan

1 Beğeni

Benim sabahtan beri yok.

TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden dsl ışığı yanmıyor şeklinde kayıt açmadı iseniz hemen açın. Ve modeme gelen dsl kablosunu soketini kontrol edin.

2 Beğeni

Maalesef artık TurkNet’li değilim :frowning:

TT’ye arıza kaydı oluşturduk bakalım inşallah yarın düzeltirler.

1 Beğeni

Ekipler geldi sorun fazla hız almamdan kaynaklanıyormuş. 75 Megabit göstermesine rağmen ne dediğini tam olarak anlamadım aslında altyapı kaldırmıyormuş o yüzden böyle problemler oluyormuş. Düşürdük paketi bakalım tekrarlanacak mı.

2 Beğeni

Bendede ayni neymis hattim yuksek hiz kaldirmiyomus cok sacma ya ust kat 100 mbps kullaniyor sorun yok bizde hat kaldirmiyor garip

1 Beğeni

Ne yapabiliriz hocam TurkNet kullanırken 35Mbps sorun yok Turk Telekom’a geçince 25Mbps hat kaldırmıyor saçmalığa bak.

1 Beğeni

Bu tür konularla ilgilenen biri yok mu bu problem gerçekten hızdan mı kaynaklanıyor?

Merhaba, hat değerlerinizi (DSL) bizimle paylaşır mısınız?


50Mbps de hat değerleri

Eğer sorun gerçekten hız yüksek olmasından kaynaklıysa ne yapabiliriz? Adamlar hat kaldırmıyor diyor iç tesisatımda problem yok e ben daha napayım? Problemin farkındasınız düzeltin o zaman.

1 Beğeni

Tekrardan merhaba, bizimle paylaşmış olduğunuz hat değerlerinizi inceledim fakat bir sorun göremedim. Elinizde farklı bir modem varsa onunla kurulumu yapıp internete bağlanmayı dener misiniz?

1 Beğeni

Maalesef farklı bir modemle deneme şansım yok. Biraz önce tekrar geldi ekip ve bana sinyal takılı kalıyor gibi bir şey söyledi. Düzeltti bir daha olursa tekrar hallederiz dedi. Ama bir şey farkettim benim altyapı sorgulamada 74Mbps yazıyor ancak modemde maksimum hız 95Mbps? nasıl oluyor böyle bir şey?

Merhaba, @Glare Hattınıza müdahale ettikten sonra hat zayıflaması düştüğü görünüyor. Hat değerleriniz yükseldiği için hızınızı yükseltme talebinde bulunabilirsiniz. Dsl hattın maksimum kapasitesini alamazsınız kopma yaşanır ve internetiniz gelmeyecektir. TurkNet destek ekibi hızınızı yükseltince gürültü marjı 8 olarak belirleyecektir ve hızınız o şekilde verilecektir.

1 Beğeni

Şuan türk telekom kullanıyorum yükseltme yapacağım zaman söylerim snr 8 yapmalarını. Teşekkür ederim.

Telekom müşteri hizmetlerini arayıp 75 mbps hızına geçmek istediğinizi belirtin. Eğer paketiniz Zaten 75 mbps ise hız profili güncellemesi talep edin.

Çözüm