Merhaba, modemimi kapatıp açmaktan sıkıldım Crc, uas , ses hataları alıyorum sürekli bunun bir çözümü varmıdır?
Öncelikle probleminize cevap bulabilmek için aşağıdaki soruların yanıtlarını da eklemeniz gerekir;
- Kullandığınız modeminizin marka ve modeli nedir?
- Yazılım versiyonu nedir?
- Mevcut sinyal değerleriniz nedir?
Saatte / günde aldığınız hatali paket sayısı önemli.
Hataların sebebi yüzde 99 fiziksel sorun kaynaklı oluyor. Yüzde 1 ihtimalle de modem falan.
Ayrıca sürekli 0 görmek istiyorsanız bir tane tplink 9970v3 alın. Crc fec vb hatalar olmasına rağmen arayüzde sürekli 0 yazıyor Görülebiliyor ama size söylemem merak etmeyiniz. kafanız rahat olur.
İç tesisatım pürüzsüz olmasına rağmen bende de çok çok az da olsa hatalı paket oluyor. Tamamen önüne geçmek imkansız gibi birşey.
Haklısınız, fakat bende acayip derecede hız düşüşü oluyor 10mbps falan oluyor çoğalınca ki bu 1.2 günde oluyor
Modemimin marka modeli Zyxel VMG1312-B10D
- Mevcut Yazılım Versiyonu:V5.13(ABDS.7)C0
Mevcut sinyal değerlerim sanırım bu sayfayı merak ediyorsunuz
15 saatte 12 crc almışsınız, o da muhtemelen ilk PPPoE çevirirken alıyor ve sonrasında devam etmiyor. Yani crc hatası olarak sinirlendiğiniz durum bu ise gereksiz sinirleniyorsunuz, bakmayın o ekrana. 5 dakikada onbinlerce crc hatası alıyorsanız problem var demektir.
Aynı modemi kullanıyorum, 8.4db SNR margin ile neredeyse aynı hızları alıyorum. Broadcom chipseti ile 8.0db’lerde bile stabil bir hız sağlıyor. Muhtemelen wifi’da kopma yaşıyorsunuz ve bunun hat değerinden olduğunu düşünüyorsunuz. Wifi kanal ayarınız otomatikteyse, onu manuel bir kanala çekin (4-8-12 gibi bir kanala). Aksi halde her kanal değişiminde internetiniz kesilecektir.
Sorun yine devam ediyorsa, global güncel sürüm yazılıma geçin.
Edit: Özür dileyerek 15 dakika’yı 15 saat olarak görmüşüm uyku sersemi 9 saat kullanım sonundaki CRC hatalarını da paylaşsaydınız keşke?
Ek olarak modemimizde gürültü azaltma ve hata düzelme desteği de var. Hangi yöndeki crc hatalarınız yüksekse o yöndeki PhyR US/DS aktive edilebilir.
15 dakikalık bağlantıda pek bir sorun yok gibi. Ne kadar uzun süre sonra dalgalanma oluyor ya da belli saatlerde mi oluyor? Bu artışların ne zaman olduğunu testpit etmek lazım. Başıma geldi ve uzun süre uğraştım. Konusu forumda var.
Benim değerlerim. VMG3312-B10A v2
Günlük 100 civarı olan olan crc es şu aralar bu şekilde ama kopma yaşamıyorum ve sorun etmiyorum.
Hızınızı 75 mbps geçirip takibini yapabilirsiniz. Alınabilir hız ile aldığınız hız aralığı çok yakın. Dalgalanma olduğunda daha fazla crc vb. oluşuyordur.