DSL hat kablosu değiştirdim

Reçber Cat7 S/FTP Halojen Free 23 AWG Reçber 507001 (25 metre) değişmek isteyenlere

1 Beğeni

Kısaca; CAT7 S/FTP modeli, ortalama 5Db zayıflama ve 5dB SNR, 20mb max hız da iyileşme görülmüş. Bunlar çok iyi değerler. :rocket:

3 Beğeni

Öncelikle önceki kablo durumu, ek durumu ne idi ona bakmak lazım.

Cat7 Cat6 Cat5e yine Reçber kablo kullansa aynı değerleri yakalardı. Değişim fiziksel olarak daha etkili olmuş olabilir.

Geçen @abrahamlncln de kablosunu çamaşır ipi kıvamında kullandıkları için aldığı CRC hatalarını yeni çektiği CAT6 Outdoor ile neredeyse yok etti.

@CKLasT gel konu açan gel gör diye yazmışsın. Yukarıdaki durumları göz önüne aldığımızda beklenen sonuç zaten. CAT6 alsan adha ekonomik bu sonuca %90 ulaşırdın zaten. Anlatılmak istenen budur.

Toplumun genel kanısı numara yüksekse iyidir. İyidir ama sana/bana ihityaç mı diye sorsak iktisat etmiş oluruz.

Teorik olarak taşınabilen data miktarları


Geri kalanı kablo kalitesi. kalitesi cat7 kaliteli cat5e den de kalitesiz olabilir. Çürük kablo deriz. 10mb/s filan taşır kalır.

https://blog.router-switch.com/2016/04/ethernet-cables-cat-technical-physical-differences/

1 Beğeni

Benim zayıflama değerlerim vb hiç değişmedi çünkü maksimum değeri alıyordum. Ancak kabloda bükülme sorun çıkarıyordu. Sl400 ile değişim yaptım ve 1 günde maksimum 20 crc alıyorum. O da lokaldeki kablolardan dolayı oluyor.

Ben de crc hatası alıyordum şuan miş gibiyim :slight_smile: sl900 kablo

@CKLasT Cemal Bey merhaba. Tavsiyeniz üzerine Reçber marka Cat6 kablo alacağım ama mesela siz Cat7 yapmışsınız. Kablonuz S/Ftp. Ben Utp kablo buldum. Reçber 506025 kodlu. 23 awg sl400. Mesela sizde sl900 yazıyor. Farkı ne? Biz de sizin ki ftp olmaması dış ortam için bir dezavantaj mı oluşturur?

Kablolardaki S shielded, F foiled demek. Foiled kabloda sadece alüminyum folyo olur. Shielded kabloda hem alüminyum folyo hem de uydu kablosu gibi dış kısmı örgü kaplama olur. FTP ve sftp kablolar elektrik sinyallerini yalıtır. Topraklanmazsa dışarıdaki sinyali içeri almaz ama içerideki sinyal sürekli yan duvarlara çarpıp geri gelir ve kablodaki data kalitesi düşer

Topraklama yapacak yer yok :grinning: Her yer beton. Utp almak en mantıklısı şu an sanırım

Ama hala hat zayıflaması yüksek değil mi?

Yapacak birşey yok. Direk TT kablosuna bağlı arada reglet yok. Ankastre bağlantısını kesip direk cat7 bağladım. Daha ne yapabilirim. :slight_smile: 350 m den alıyorum bundan daha iyisi olamaz

3 Beğeni