Download / Upload Asimetrik Hat Sorunu

Merhaba, bugün yeni gigafiber hat bağlantım yapıldı ve hattım aktif hale getirildi. Aşağı yukarı 2 günde tamamlandı her şey. (başvuru, bağlantı vs.) Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Ben kendim Elektronik Yüksek Mühendisiyim. Tasarladığım kartlara istinaden yüksek hıza ihtiyacım olduğu için başvuru yaptım. Ancak ufak bir sorunum var. Download hızım yüksek iken Upload hızım düşük çıkıyor. Normalde bir çok yerde gördüm ve kullandım, fiber hattın simetrik hat gibi davranması gerekirken bende asimetrik hat gibi davranıyor. Kurulum&devreye almaya gelen ekip ile yaptığım görüşmede, hat değerleriniz iyi denildi ve şuan bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Bizim yetki alanımızda değil dediler. Genel Merkez’e durumu iletirseniz onlar, Merkez’den bakıp çözebilirler mealinde bir şeyler söylediler. Ben de internette araştırırken bu forumu buldum ve buraya yazma ihtiyacı hasıl oldu. Ek olarak bölgemizde fiber hatlar tarafınızca yeni çekildi. Yani tüm hatlarımız yepyeni, kutularımız yeni. Bir sorun yok. Konu ile ilgilenip upload speed düşüklüğüne çözüm bulunması hususu hakkında yardımınıza rica ederim. Türkiye’ye dünya standartlarının da üstünde ve uygun fiyata böyle bir hizmet ile tanıştırdığınız için size minnettarız. İyi ki varsınız ! Teşekkürler.

1 Beğeni

GigaFiber abonesi iseniz ; birkaç hafta hattın oturması için beklemeniz gerekiyor. Belki abonelere yavaş yavaş hız profili girişi yapılıyordur bilemiyorum.

evet gigafiber abonesiyim.

Upload kaç ki düşük çıkıyor normalde benim upload download dan yüksek :slight_smile:

Merhaba @tespitadam, aramıza hoş geldiniz :smiling_face_with_three_hearts: Bana özel mesaj üzerinden bu durumunuzu müşteri numaranızla ve hız testinizin ekran görüntüsüyle birlikte iletir misiniz?

Ben size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım.

1 Beğeni

Merhaba,

51763521 Bu kayıt numarası üzerinden sorunu takip edebilir misiniz ? Fiber hattım asimetrik hat gibi davranıyor. Download ve upload arasında cok fark var. Upload hızımcok düşük, hat değerlerim iyi deniliyor, ekip gelip gidiyor ama sorun çözülmedi, gelen ekibin teknik bilgisi zayıf. Konu hakkında ivedi yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla

Down 930 up 700 civarı ama düşük kalıyor normalde dengeli olması gerekiyor.

Ben açmış olduğunuz bu destek kaydınızı arkadaşlarıma iletiyorum. Tüm detayları ile hizmetinizi hat detayınız ile birlikte takip ederek size yardımcı olmaya çalışacağız. Gelişme olması durumunda bende size bilgi vereceğim.

Allah başka dert vermesin.

2 Beğeni

Smdjwksj

Aynıanda aynı şeyi yazmamız :joy:

2 Beğeni

Arkadaşlar ben network kartı geliştiriyorum yurtdışına. gömülü sistemler üzerine çalışıyorum. Size bu durum anormal gelebilir ama benim için 1mbps bile önemli :slight_smile: ofise beklerim…

3 Beğeni

Böyle yorumlar yapmadan önce sistemi tanımanızı tavsiye ederim. TurkNet in %25 garantisi var. Ayrıca upspeed’in böyle olması yanlış omurga organizasyondan kaynaklanır. Kendilerine de zararı var. Bilginiz olmayan konularda yorumda bulunmayın.

3 Beğeni

İstediğinizi deyin :slight_smile: sohbet etmeye gelmedim. Sorunumu yazıyorum teknik destek ekibine.

fiber kablolaru füzyon yaptırdım ama sorunum halen devam ediyor @EFG

Bu sorun hep var bazılarında upload gözle görülür biçimde 100 veya 200 mbps kadar fazla oluyor. bazılarında ise download bazı kişilerde aynı oluyor bazılarında ise sizin durum. hız profilleri ile alakalı olabilir siz yüksek ihtimal açmışsınızdır ama teknik destek kaydı açmanızı telefon numaralarından aramanızı tavsiye ederim