Download Snr Margin değerleri sürekli düşüyor ve internet sık sık kopuyor

Merhaba TurkNet’e farklı bir ıss’den geçiş yaptım ve vdsl2 altyapısında 52mbps’e kadar altyapı hız desteğim var. Tp-link VC220-G3u modem kullanıyorum. Santral ile mesafem 349 metre. Upload snr margin değerlerim ortalama 30-32 db arasında iken download snr margin değerlerim 19-20 db arasında. Fakat buna rağmen internet bağlantım belirli aralıklarla kopuyor ve download snr margin değerim 5-6 db arasına düşüyor. Download snr margin değeri düştüğü sırada upload margin değerim sabit kalıyor. Müstakil bir evde yaşıyorum ve TT’nin telefon kablosu modeme kadar ulaşıyor. Sorun iç tesisat, modem ya da altyapı kaynaklı bir problem mi? Sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, iç tesisatınızda sorun olma olasılığı var. Modeminizi ankastreye bağlayıp DSL değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Snr margin çok kötu kopma olması doğal hızını düşürmen lazım öte yandan crc hatası çok var modemi prizden çıkar 5dk bekle tak sonra 10dk daha bekle hat değerlerini at kontrol edelim

Paylaştım. Belirli bir süre sonra download snr margin değerlerim düşüyor.

İç tesisat da veya portta sıkıntı var

İç tesisat yeniledim. 15 gün önce yeni modem aldım fakat kopma sorunu bir türlü çözülmedi. Zaten Tt’nin çektiği siyah telefon kablosu ile modem arasında 15-20 cm kadar gri dsl kablosu var. Başka ek vs’de yok.

Şu anda değerleriniz iyi, büyük ihtimalle ek kabloda sorun var yani eklemede sorun var. Bir elektrikçi çağırıp kabloları kontrol ettirmenizi önerebilirim.

349 metreye göre 2. attığınız değerler çok ama çok iyi. Müstakil evde oturuyormuşsunuz sanırım. Size TT direğinden siyah kablo mu geliyor ? Yoksa direk den siyah kablo gelip evinizde bir ankastre kutusu var oraya mı geliyor bu kısmı anlayamadım ? Eğer TT direk den modeme kadar tek siyah kablo geliyor ise dsl kablosunun ek kısmını yak1 alıp ekleri onlarla birleştirmeyi deneyin. Bazen basit ekler bu gibi sorunlara neden olabiliyor.

Siyah kablo direkt modeme geliyor. Evde ankastre kutusu, splitter vs yok. Sadece siyah kablo ile modem arasında 15-20cm kadar dsl kablosu var.

Seninle aynı sorunu yaşamaktayım ve 5 aydır çözemediler ve senin gibi benim kablomda direkten siyah kablo ile direk geliyor ayın 2 sinden bu yana arıza kaydı açık sorun devam ediyor ortak çalışma yapılacak dediler dün için gelen giden yok :rage::triumph:

Anladım. Ek kısım güzelce bantlı ise yak1 ile tekrar bağlasan o ek kısmı faydası olacaktır ama sanırım senin sorun direkte ki ankastre kutusun da olabilir. Bunada tek müdehaleyi TT yapabilir. Çünkü 2. fotoğrafta ki değerlerin çok iyi. Kapasite yoğunlaştığın da hızda düşme yaşanabilir ama bu kadar düşme yaşanması pek olası değil. Ayrıyet den SNR değeri de 20 ler den 6 lara kadar çakılması da hiç normal değil. Bir anda snr ve kapasite düşüşün den kaynaklı 2 saat de 500 bin CRC yemişsin. Bu böyle birikirse hızda düşüş ve kopma yaşarsın. Sonra düzelir hatalar birikir iyice ondan sonra hız düşer ve kopma olur. Senin yapabileceğin tek şey arıza kaydı açman ve ardından TurkNet’in TT ye iş emri vermesi lazım. Senin saha ekiplerini yakalayıp güzelce konuşman ve olası sorunları kendilerine aktarman. Kablo da yeni çekilmiş anladığım kadarıyla. Onda da bir problem olacağını sanmıyorum… Geriye direkte ki ankastre kutusu ve port kalıyor.