100mbit kullanıyorum, yüksek hız download sırasında kopmalar meydana geliyor. Farklı cihazlar/modem/ bağlantı şekli denedim ama sonuç aynı. Olağan kullanım sırasında problem yok ama ne zaman download başlatsam kısa bir süre sonra internet kopuyor. Modem ara yüzünden bağlı tüm cihazların hızını 90mbit’e limitlemeyi denedim, farklı dns kullanmadım ama çözüm olmadı.
Destek Numarası: 67863750
Selamlar @xlor, sorunun modeme ulaşan kabloda ya da driverlarda olabileceğini düşünüyorum. Ethernet ve WiFi driverlarını güncellemenizi tavsiye ediyorum. Güncel görünüyor ise üçüncü parti driver güncelleme programları indirerek oradan da teyit etmeniz sağlıklı olacaktır. Oluşturduğunuz kayıt sayesinde santralden ankastre kutusuna kadar inceleme sağlanacak. Bu alanlarda sorun tespit edilemez ise ankastre kutusundan modeminize kadar ulaşan kabloyu yenilemenizi tavsiye ediyorum. Değerli üyelerimiz de fikirlerini paylaşacaktır. @tnetwork @moderators
Selamlar, driverlar güncel. Bu sabah tekrar detaylı test ettim. Modeme direkt ethernet ile bağlı ps5 ile download açtım yaklaşık 20-30 dakika, hiçbir problem olmadı. Sonra pc’den wi-fi ile bağlandım ve 2-3 dakika download sonrası kopmalar oldu. 2 farklı usb wireless adaptör kullandım, ikisinde de kopma oldu. Bu arada pc internetten koptuğunda, modem üstündeki ışıklarda problem yok ve o esnada telefon ile wi-fi ağına bağlanabiliyorum.
Başka iss vdsl kullanırken böyle bir problem yoktu. TurkNet 100mbit fibere geçtikten sonra sorun başladı.
Kablolu bağlantınızda sorun bulunmuyor, doğru anladım değil mi?
Öyle tahmin ediyorum çünkü dediğim gibi yarım saate yakın download açtım playstation üzerinden kopma görmedim. Ama wifi üzerinden bilgisayardan download açınca kopmalar başlıyor. İki farklı usb wireless adaptörü denedim ikisi de kopuyor. Playstation’ı kablosuz bağlayıp download yapmayı denicem birazdan. Orda da sorun olmazsa usb yerine direkt anarkata takılan pci wireless adaptör almayı düşünücem bilgisayar için.
Eğer farklı modemlerle denememiş olsaydınız modem üzerinde bir sorun olduğu düşünülebilirdi. Fakat kabloluda ve konsol üzerinden kopmaması bilgisayarınızdaki donanım sorununa işaret ediyor olabilir.
Merhaba,
Bilgisayar üzerinde ki wifi donanımının parti nosunuzu biliyorsanız yazabilir misiniz?
Az önce konsolu kablosuz bağladım, sıkıntısız download yaptı, kopma vs. olmadı. Modem ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayar internetten koptuğu an modem ışıklarında problem yok ve o kopma esnasında telefon internete sorunsuz bağlı kalıyor. Yani benim anladığım internet ve modem problemi değil de bilgisayar/adaptör sıkıntısı var gibi. Yanılıyor olabilirim tabii…
Aklıma takılan psu kaçak mı var. ?
Benim eski psu da kaçak varmış bir süre kullanırken
İnternetten atıyordu, düzelttiğimde bir kaç saat sonra yine kopuyordu, sonra tamamen reset atmaya başladı. değişmek zorunda kaldım. Usb ye kaçak yaptırıyordu.
Sanırım sonunda problemi çözdüm. Bugün bir sürü şey değiştirdim, hangisi çözüm oldu emin değilim. Hepsini yazıyorum, benzer problem yaşayan arkadaşlar olursa yardımcı olabilir.
- BIOS güncellemesi
- Kullandığım anakart modeli ile ilgili ne kadar driver varsa tekrar kurdum
- Wireless adaptörünü kasanın arkasındaki usb girişine taktım
- Modem arayüzünden Roaming ve Band Steering’i kapattım.
- Modem arayüzünden 5ghz için ‘‘Maksimum İletim’’ devre dışı, Kanal No: 44, Kanal Genişliği: 20/40/80
- 2.4ghz ve 5ghz için farklı bağlantılar oluşturdum ve 5ghz ile bağlandım
- Opendns kullanıyordum, Google dns’e geçtim
- Windows üzerinden, kullandığım wi-fi için ‘‘Internet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6)’’ öğesini iptal ettim