Dosya indirirken internetin kesilmesi

İnternet üzerinden bir indirme yaparken bir süre sonra internetim anlık olarak kesilmektedir, bu sorunu nasıl çözebilirim?

Modem : Türk Telekom’un verdiği TD-W9970

Merhaba, indirme yaptığınız sunucuyla alakalı olabilir, farklı program ve sunuculardan indirme işlemlerin de durum aynı mı? Modeminizi resetler misiniz? Bu durum, yükleme yaptığınız zaman da oluyor mu?

Farklı sunuculardan da indirme yaptığımda internetin tamamını kullandığım zaman bu sorunla karşılaşmaktayım, modemi defalarca resledim, uzun süre yükleme yapmadığım için yükleme için bir şey diyemeyeceğim.

Kusura bakmayın, geç dönmüş olabilirim. Farklı bir modemle hizmetiniz kullanın. Komşularınız da durum nedir? DNS kullanır mısınız?

Öneriniz için teşekkür ederim, deneyeceğim.

Rica ederim. Bekliyorum.

Farklı bir modem ve DNS değiştirmeme rağmen sorunum düzelmedi.

Hat değerleriniz değiştirdiğiniz modemde de aynı ise sıkıntı snrnin hattınızın kaldıramayacağı kadar düşük olması olabilir. SNR ayarını siz yapamıyorsanız 50mbps’lik pakete geçmeyi deneyebilir ya da 8DB snr ye hattın sabitlenmesini talep edebilirsiniz.

Modemde SNR ayarı maalesef yapılmıyor, SNR sabitlemeyi talep edeceğim.

Paylaştığınız görselde snr değeriniz gayet iyi görünüyor. Başka bir problem var gibi

Evet, Network tarafında bir problem olabilir.:thinking: Temsilciye “Hattımın Network ekiplerince incelenmesini, kontrol edilmesini ve gerekli aktivasyonların hızlıca alınmasını talep ediyorum” diye belirtin.

1 Beğeni

Defalarca tek bilgisayar üzerinden test etmediğimi söylememe rağmen ağ kartını güncellememi istediler :joy:

Aynı şeyle uğraşıyordum sürekli hattımda bağlantı kopuyordu snr yeterli gibi gözükse de bir süre download yapınca süreli gidiyordu yapa ise profil değişikliği yaparak dener misin?

Yapa’da değilim maalesef.

IP alamıyorsun değil mi? İnternet kırmızı oluyor ve ondan sonra bağlantı sağlanıyor.

Heralde hocam anlık olarak internet kesiliyor DSL bağlı oluyor o sırada.

IP kontrol eder misin bakalım değişiyor mu?

1 Beğeni

Her kopma yaşandığında farklı IP almaktadır.

Bende de buna benzer bir sorun var. İndirme yapmaya başladıktan 10 dakika sonra internet gidiyor ama sorun şu sadece bilgisayardan bağlanamıyorum hem kablolu hem de kablosuz şekilde. Diğer cihazlar internete girmeye devam ediyor. Modeme reset atınca tekrar girebiliyorum bilgisayardan. Yakın zamanda bilgisayara format attım ancak düzelmedi sorun.