Dondurma hizmetinin ücretli olduğunu sonradan öğrenmem

Yazlığıma VDSL bağlatmak istedim ve arayış içerisine girdim. Sonrasında TurkNet firması ile birkaç görüşmem oldu. Kendilerine VDSL hizmetini en fazla 3 ay kullanabileceğimi ve geri kalan zamanlarda hizmeti dondurmam gerektiğini söyledim. Özgür iletişim paketi 299 TL 'lik paketi alabiliyorum ve bulunduğum bölgeden ötürü maksimum 50mbit kullanabiliyorum. 2 gün önce turk.net uygulamasına girip dondurma talepi bölümüne girdim ve bir baktım ki aylık olarak 100TL talep ediliyor. 9 ay dondursam, 900TL lik bir dondurma üceti çıkacak. Hemen bir çağı açıp bu hesabın doğru olup olmadığını sordum ve hesabımın doğru olduğunu 900TL’lik bir dondurma hizmeti çıkacağını söylediler.
Turk Telekom eylül ayında yazlıkçı paketi açmadığından ötürü Turk.net firmasından hizmet almak zorunda kalmıştım. turk telekom yazlıkçı paketi kullanan arkadaşlarıma dondurma hizmetinden para kesilip kesilmediini sordum ve kesilmediğini söylediler. Bu durumda Turk.net çok pahalıya gelmekte.
Modemi zaten kendim almıştım. 600TL açılış hizmetti + 299TL lik TurkNet paketine onay vermiştim ama kullanmadığım aylar için 900TL lik ücret bir hayli fazla.

Hizmetimi 15 Eylül ayında aktif hale getirmiştik. Bu 900Tl lik dondurma üceti soru çözülemediği takdirde ilk ay sorgusuz sualsiz iade hakkımı kullanıp hizmetimi iptal etmekten başka bir çözüm göremiyorum. Açıkçası turk telekom 4g modem hizmetini kullanıyordum. TurkNet daha sağlıklı ve uyguna gelir diye almıştım ancak hiç öyle olmadığı anlaşıldı.

İyice araştırmam gerekirdi ancak telefonda 3-4 kere konuşmamıza rağen hiçbir Turk.net yetkisi bu hizmetin aylık 100TL olduğunu söylemedi. bu hesapla 5 yılda toplamda 4500TL lik dondurma ücreti ödiyeceğim. Tabi ki fiyatların böyle kaldığını varsayarsak.

Aşağıdaki yerde hizmet dondurmanın ücreti yazıyor.

Türk Telekom yazlıkçı paketinin bir benzeri TurkNet’te gezgin internet var. Onda ücret kesilmiyor. Çünkü İki ayrı ev arasında interneti taşıyorsun ve evlerden sadece birinde internet aktif oluyor. Gezgin İnternet ile İnternet Bağlantınız Hep Yanınızda! — TurkNet