Dolaptan gelen kabloya ek yapılması

Yakın zamanda yeni bir daireye taşındım. Ev sahibimiz katlara ek yapmış. Dolaptan gelen kabloyu ev sahibi eke bağlatmış. Gelen Türk Telekom yetkilisi ekle sıkıntılar yaşayacağımı söyledi ve 70 mbps olan hızı 50de kullanmamı tavsiye etti. Görüşleriniz neler? Ayrıca çanaktan gelen anten kablosu ile dsl eki aynı yuvadan çıkıyor bu parazit yapabilir mi?

Her kata ankastreden ayrı ayrı kablo çekilmesi gerekir. Ek kısmı sadece sizin daireye geliyor ise o telekom kablosu ile sizin daireye giden kabloyu boncuk klemens ile sağlama alabilirsiniz. Tek şart kablo sadece sizin kullanımınızda olmalı.

Ayrıca evet saha ekibindeki arkadaş bahsettiğiniz boncuk klemens kullandı turuncu kabloya ek yaparken.



Vaziyet bu.

İlk foto saha ekibinin kutudan getirdiği kablo (eski evimde direkt bu kabloyu modemime çekmişlerdi ekstra olarak sadece konnektörlü gri kablodan bağlamışlardı)

Turuncu kablonun üzerinde ki yazıları paylaşmanız mümkün mü?

dandik bir şeye benziyor aynısını bağlayan arkadaş da söyledi… cat6 falan mı bu çözemedim

Ekler düzgün yapılmışsa ve su almıyorlarsa çok sorun olacağını sanmıyorum.

evet az önce cat6 kablosuna baktım ve doğruladım. turuncu kablo cat6

Buna benziyor ama sanırım markası farklı. CAT-6 U/UTP 4X2X23 HF TURUNCU KABLO REÇBER - 1.316,83 TL

Bu bantlı kısım iyi yapıldı ise sorun olacağını sanmıyorum.

İşaretlediğim yerde görüldüğü üzere YAK bocukla ek yapılmış bu yüzden ekler sağlam diyebiliriz. Senin hattında problem oluşturacak şey belki TV anten kablosu olur. Onun haricinde modeme bağlanan telefon kablosu eki yerine doğrudan turuncu CAT kabloya RJ11 çakılabilirmiş.

En yüksek verim nasıl alınabilir? Mesela gelen ankastre kablosunu direkt cat 6 çekebilir miyiz?

Dolaptan cat6 çeksem, daireye giden cat6ya yak konnektor ile bağlasam… Son olarak da daireden çıkan cat6ya direkt RJ11 mi çakılmalı yoksa ek mi yapılmalı hangisi daha sağlıklı bilemiyorum.

ve dediğiniz gibi bu anten kablosu bana sorun çıkarabilecek gibime geliyor bakıcaz artık.

Bu şekilde çok problem olmaz. İyileştirme adına yapabiliyorsan CAT kabloyu kısalt dışarıda fazlalık var bir de gelen CAT kablo ucuna RJ11 çakılması iyi olur.

Merhaba bende yeni modem aldım Türk Telekom fiber güçlü premium model dedikleri. TP Link VC15 11AX. Bu modelde LAN girişi RJ45 yazıyor ama benim modeme gelen dsl kablosu RJ11 farkları neler?45 daha mı iyi?değiştirilebilir mi ya da değişsek ve 45 yapsak bir avantajı olur mu?