DNS adresi artık değişmiyor

Merhaba,
Eskiden Router veya bilgisayarım üzerinden DNS adresimi değiştirebiliyordum. Ancak şu an hangi DNS adresini kaydedersem edeyim TurkNet DNS dışında başka bir DNS kullanamıyorum. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?

Router/PC üzerinde Cloudflare Family DNS ayarlı ama gerçekte TurkNet DNS sunucularını kullanıyor görünüyorum. Sonuç olarak Family DNS sunucularının bir anlamı kalmıyor. DNS zehirlemesi mi yapıyorsunuz?

ss

Router üzerinden iss dnsleri yoksayın. Dns zehirleme turknette olmuyor ben hiç karşılaşmadım , tt olsa olabilirdi.

Özel bir router kullanıyorum, bugüne kadar hiçbir sorun yoktu aslında, ne olduysa bugün oldu. DNS over HTTPS/TLS/WARP kullanmadan DNS adresim değişmiyor, TurkNet’e sabitlenmiş durumda sanki DNS adresim. Garip bir şekilde de izlendiğimi hissediyorum. Ben esasında TurkNet’i altyapı olarak kullanan uydu merkezli başka bir internet servisini kullanıyorum, “EMA internet” adında. Sorun bu internet servisinden de kaynaklı olabilir. TurkNet’in kendisi Türk Telekom’u altyapı olarak kullanıyor. Engellemelerin temelinde TT yatıyor, bu da olabilir. İşin içinden çıkamadım, doğru düzgün bir teknik destek de yok.

Sorun kullandığınız ema firmasında olabilir. Çünkü türk.net kullanıcıların da sorun yok.

2 Beğeni

cisco falan mı kullanıyorsunuz ne kadar özel bir router bu

İstediğiniz dns şifrelemesini kullanın wg vpn kullanmadan gizlenmeniz imkansız en kral routerı alın en iyi fw leri kullanın , vpn bile kullansanız vpn firması sizi loglar. Gizlenmek imkansız sizle uğraşmak isteyen herkes yada devlet takip ettiğinde sizi bulur proxy chain yada torr da buna dahil. Boşuna kasmayın bu kadar.

1 Beğeni

Amacım privacy değil zaten, sadece DNS adresini değiştirebilmek:)
Yoksa DPİ ile VPN’leri bile inceliyor zaten devlet ve internet servis sağlayıcılar…

Özelden kastım İSS’lerin verdiği modemlerden olmadığı sadece. TP-Link’in iyi bir modemi kullandığım. İSS’lerin sunduğu bazı modemlerde DNS değiştirme imkanı bile yok diye biliyorum, internette de bu konuda şikayetler okumuştum.

1 Beğeni

Sen yanılıyorsun. Büyük ihtimalle dot ve dohu keenetic ile keşfettin. Ben uzun süredir çoğu cihazda bu protokolü kullanıyorum. İnternet üzerinde çalışan hiçbir sistem güvenli değil. İss dns sorgusunu okumaz ama cloudflare hepsini görür. ‘Encrypted client hello’ kullanıyorum , bilmiyorsan bakabilirsin.
Router arayüzündeki protokol sizce ne kadar güvenli ? Ayrıca log kaydına bakarsa sürekli sorun çıkarttığını servisin durduğunu görebilirsin. İyi forumlar.

DNS sorgusu okumaz mı? Tabii buna ihtiyaçları yok, zaten eriştiğimiz kullandığımız tüm protokolleri görüyorlar, istersen enkripte et bağlantıyı, yine görüyorlar, yine görüyorlar. DNS sorgusunda tabii tam URL gözükmüyor, kullanışsız kalıyor haliyle o da, o yüzden uğraşmıyorlardır, sizin deyiminizi doğru kabul edersek.

Cloudflare bi’ zahmet toplasın veri, size ücretsiz şekilde bu hizmeti kim sunabilir ki zaten? Kaldı ki, kullanıcı haklarına riayet etmesi ve gizliliği önemsemesiyle meşhur bir firma. Sunduğu WARP hizmeti bütün ücretsiz VPN servislerinden daha iyi ve daha güvenilir. Gizlilik poliçelerinde zaten topladıkları verileri ürünlerini geliştirmek için kullandıklarını ve üçüncü taraflara aktarmayacakları açıkça belirtiyorlar. Beğenmezseniz, gider kendi VPN’inizi kurarsınız, o da iyi bir alternatif, ama herkesin buna zamanı ve imkanı yok.

Konuya ek olarak belirteyim bi arkadaş yazmış gizlilik için wg kullanabilirsiniz diye. Wireguard gizlilik değil hız odaklı bir protokol olduğundan güvenliği basit seviyede sayılabilir. Güvenlik endişesi olan IPSec ile IKv2 kullansın. Bildiğim kadarıyla da Vodafone ve Turkcell’de de çalıştığı için bu protokol mobil cihazlar için de en uygunu. Aksi halde wg sadece TurkNet hattı üzerinde 'bir süre daha" çalışacaktır.

1 Beğeni

Cocuk profili yada farkli bir profil kullaniyor olabilir misiniz?