Discordda Oyun Yayini Actigimda Internet Yavasliyor

Paketim 100 gb fiber olmasina ve normalde 20mbps upload hizim olmasina ragmen, discordda bir oyun yayini actigim an internet hizim dibi boyluyor. Normal yayinda yine sorun yok yalnizca oyun actigimda boyle oluyor. Ayrica ethernet ile kullaniyorum ve evde benden baska interneti kullanan da yok. Ekledigim fotograf yayin acmadigim zaman internet hizim. Yayin actigimda da test etmek istedim fakat siteye bile giremedim.

Merhaba, Yayını açıp oyunu oynarken sorun yok dc den ekran paylaşımı yaptığın anda mı interternet yavaşlıyor.

Bunu yaşarken görev yöneticisinden ağ bölümünden uygulamaların kaç mb yediğini göre bilirsin.

Selamlar @jpucklee, istisnasız her paylaşımda aynı sorunu yaşıyor musunuz? Yoksa sabit bir oyun özelinde mi durum yaşanıyor? Ek olarak paylaştım sırasında seçtiğiniz kalite ayarlarını düşürerek denemenizi rica ediyorum.

Evet normal yayında pingim artmıyor ve sesim normal bir şekilde gidiyor. Görev yöneticisinden inceledim fakat anormal bir durum gözükmüyor.

Her oyunda yaşıyorum. Özellikle online ve offline oyunlarda denedim durum farksız. Yayını min kalitede açıyorum.

Platform kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. İnternetinizin normal kullanımında bir problem olmazken discord’un bu hatayı meydana getirmesi pek normal değil. Uygulamayı tamamen kaldırıp tekrar yüklediyseniz sizden ek bir şey test etmenizi rica edeceğim. Herhangi bir yayın platformunda düşük bitrate ile yayın açmayı dener misiniz? Benzer sorun yaşanıyor ise yayın cihazı darboğaz yapıyor ya da hat kaldırmıyor olabilir.

Yok hayır bahsettim ya yayın açıkken de hız testi yapmak istedim fakat hız testi sitesini açmadı bile. Yayın açıkken herhangi bir siteye girmiyor. Sonrasında uzun beklemeler sonucu yaptık bir kere download 3 upload 0,8 falan gözüktü.

bunu da denediniz mi? Tüm canlı yayınlarda aynı mı durum?

Obs yayınları platform farketmeksizin 4 yerde aynı anda hergün yayın yapıyorum bir fark göremedim.
twitch
kick
nimo tv
youtube
Bunlar açıkken kendi yayınımı bile 4 yandan izleye biliyorum.
Birtek denemediğim yayın açıkken dc de ekran görüntüsü onuda akşam deneyeyim.
https://restream.io/ - çoklu yayın platformu kullanıyorum. bir de öyle dene bende hiç sorun yaratmadı.
4mb upload ile 1080p yayın açıyorum.
PC:
r5 5900x
3070 ti
64 gb 4000
2tb 7000mb sd
Ram kullanımı 20 gb ortalama ram mı yetmiyor.

pc:
i7 9750h
2060
16 ram
256 ssd

daha önce farklı internet sağlayıcılarından da kullandım çok daha düşük upload hızım olmasına rağmen aynı bilgisayarda hiç bu sorunu yaşamamıştım.

6 mb upload la yayın yaparken biranda düşme yükselme sorunu yaşamıştım. Bazende yayın açıkken oyun ping yeme sorunu yaşadım hiç bir site açılmıyordu. Yayını kapatınca oyun pingi düzelmişti sonradan bu sorun kendi kendine düzeldi. Upload değilde ping yeme olasılığı olabilir. OBS hiç yeniden yükledin mi ? Yayın açıkken telefondan speed test yaptın mı ?

OBS kullanmiyorum yayini discorddan yapiyordum. Aksam telefondan yapmayi deneyecegim.

Discord hiç denemedim akşam bir deneyeyim.

Merhaba bugün anca deneyebildim. Görselle bilgisayarda oyun yayını açtıktan sonra telefondan aldığım iki hız testi sonucu bulunmakta.