Digiturk dolandırıcılıgı. nasıl buldular?

merhaba arkadaşımı TurkNet e yeni geçirdim. aboneligi başlatmadık bile daha fakat bizi 0850 901 0701 aradılar. nasıl oluyorda bizim bilgilermizi erişiyorlar?

Şu kişisel veri kanunu ihlal bu en yakın zamanda kim sorumlu ise gereken cezayı yaptırımlar uygulanmalı

1 Beğeni

Maalesef boyle onemli konularda basit bişey degil verilerin çalinmasi gerekli işlemler için bisey yapmiyorlar.

Merhaba

Bu numaralar için açtığım konuda o kadar çok numara var ki her yazdığınız numarayı açtığım konu içersinde olmuyor, numaralar yeni açıldığını anlıyorum.

Merhaba @s4anayts ne yazık ki bu durumlarla son zamanlarda TurkNet olarak biz de karşılaşıyoruz :frowning: Bu konuyu en ince ayrıntısına kadar hukuk birimimiz ile birlikte takip ediyor ve sonuca ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizimle paylaştığınız numarası sistemlerime ekleyeceğim. Bunun için ayrı olarak teşekkür ederim.

TurkNet olarak herhangi bir açığımız yok. Böyle bir şey aklınıza gelmesin lütfen… Siz TurkNet numaraları hariç sizi arayaran tüm numaralara itibar etmeyin!

Açıkçası ben TürkTelekom ya da TurkNet tarafında bir yerde sızıntı olduğunu düşünmeye başlamak üzereyim. Bakın yeni bir telefon numarası aldım kendime. 3 Gün geçti sadece TurkNet’e arıza kaydı bırakırken kullandım bu numarayı. Arızam çözüldükten 2 gün sonra bir numara beni aramaya başladı internet satmak için.

3 Beğeni

Belli ki TurkNet’ten sızıyor. Beni de aradılar bugün TurkNet’ten ulaşıyoruz diye, evimin kapı numarasına kadar biliyorlar.

Ses kayıtlarımızı alıp başka IVR sisteminde mi kullanacaklar ne yapacaklar anlamıyorum.

Bu konu ile ilgili içinizi ve gönlünüzü ferah tutmanızı isterim. Bizim bir açığımız söz konusu değil. KVKK’ya çok dikkat ediyor ve herhangi bir bilginin sızmaması adına tüm açık alanları kapalı devre tutuyoruz.

Bu durumun neden ve nasıl kaynaklandığını incelemeye, araştırmaya başlamıştık. Hukuk birimimiz tüm süreci operasyonel anlamda takip ediyor. Umarım kısa süre içerisinde siz kullanıcılarımızla birlikte bu durumun sonunu görebiliriz.

1 Beğeni

Merhaba @Dialup, sizi arayaran numarayı açık bir şekilde benimle özel mesaj üzerinden paylaşır mısınız?

Şimdi şöyle, bizi arayan kişinin numarasının ismi farklı, ve bizde sisteme girdiğimiz kişinin de kimliği farklı. Bize o şekilde seslendiler, yani sizin sisteme girdiğimiz şekilde, başka bir açıklaması yok, sistemde açık var diye düşünüyorum, çünkü telefon numarası başkasının adına, kimlik numarasındaki adam farklı, umarım anlatabilmişimdir

Tahminimce ortak havuz tarzı bir sistem var bankalarda olduğu gibi, diğer firmalarda sizin tc no ve telefon numaranız kayıtlı hangi iss kullandığınızla beraber. Oradan görebiliyor ve size ulaşabiliyor diye düşünüyorum. Ben de arandım birkaç kez aboneliğimin ilk senesi bile dolmadan, güncel olarak ulaşılabiliyor bunlara yani ama nereden nasıl olduğu hakkında kimse bilgi vermek istemiyor.
Kayıtlı telefon numaram ile daha önce hiçbir issde veya kablo tv platformlarında aboneliğim bulunmadı yani eski aboneleri tek tek sistemden sorguluyorlar desek değil ancak diğer issler belirttiğim gibi erişebiliyorsa bilgilerimize böyle birşey mümkün gibi duruyor, TurkNet tarafından sızıntı olmadığına kesin kanaat getirdiğimiz taktirde tabi.

Ben de aynı durumu yaşadım. TurkNet aktivasyonunu takiben direkt olarak TurkNet 'e hoşgeldiniz diye aradılar. Normalde 139₺ ancak size bi hoşgeldin indirimi tanımlayalım beraber digiturk bağlayalım gibi bir yaklaşımla aradı. Bu verilerin kesinlikle turknetle alakası var. Beni arayan kişi kesinlikle aktivasyon ve TurkNet geçişimden haberdardı. Aktivasyon beklenen gün direkt amacı belli olarak aramayı yaptı. İsim soyisim ve açık adresimi okudu. Ben bu konuyla ilgili yargı yoluna gitmeyi düşünüyorum. Bu verilerin direkt hedef alınarak başka firmanın eline geçmiş olması anormal.

Dolandırıcılı bulmak için bilgisayar gelıştirildi

Evet TurkNet tarafından bir sızıntı olmayabilir belki telekom tarafında vardır. Sonuçta telekoma giden iş emri numarasını kurumsal ohm’den sorguladığımızda bütün bilgilerimiz açıkça görünüyor. Birileri bir şekilde bunu eline geçirdiyse kullandığımız paketten adresimize kadar elde etmeleri çok da zor değil. Ama bir yerde sorun olduğu da aşikar bu örnekte :slight_smile: Umarım kaynağı bulunur da biz de rahat bir nefes alırız.

1 Beğeni

E-devletten nerelerde aboneliklerim var bir bakayım dedim bir de ne göreyim :slight_smile: D-Smartta aboneliğim varmış. Bu durumla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor?

Bende şimdi e devlet üzerinden girdim baktım benim de gözüküyor borç tutarı olmadığı için çok üstelemedim :slight_smile:

1 Beğeni

Data satmayan firma yok gibi bir şey

E-devlet ile alakalı bir hata olabilir. Abonelik fesih kısmında aboneliğiniz yok diyor.

Yine de D-Smart ile iletişime geçip bilgi almanızı öneririm.

Bu numaraların listelendiği başlıktaki numaralara benziyordu. Yani şimdi o kadar da sıkı korunan bilgiler değil bunlar bu kadar iddialı olmanıza gerek yok. Mesela bana evrak imzalatmaya gelen çocuk her şeyimi biliyor. TurkNet çalışanı da değil. “Selamınaleyküm abi” diye telefon açıyor eleman. Sızar yani bilgiler o kadar şaşılacak bir şey yok.