Digiturk dolandırıcılığı hakkında

Merhabalar, ben yeni bir TurkNet kullanıcısıyım ve bugün kendisini TurkNet müşteri hizmetleri olarak tanıtan bir numara tarafından arandım 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle vergilendirmenin artacağı ve faturama +19 TL ücret yansıyacağını TurkNet kullanıcılarının bu ücretten muaf olması için digiturk ile anlaştığı ve bir paket oluşturduklarını söylediler. Devamında anlatılan konuları zaten bir çoğunuz biliyordur sesli onay, sms onayı ve digiturk saha ekiplerinin evinize gelip decoder kurmasıyla sonlanıyor.
Dolandırıcı olduğunu anladım ve itibar etmedim fakat arayan kişinin benim adımı, ev adresimi, telefon numaramı ve daha bir çok bilgiye sahip olması beni üzdü.
Verilerimizin TurkNet’den çalınması veya sızdırılması çok büyük bir güvenlik açığıdır. TurkNet müşteri hizmetleri verilerin çalınmadığı veya sızdırılmadığını çerezlerden ele geçirildiğini iddia etse de konuya hakim birisi olarak tatmin olmadım verilerimizin daha iyi bir şekilde korunması için TurkNet’in adımlar atması gerektiğini düşünüyorum oldukça rezil ve üzücü bir durum. Daha aboneliğimin 3. gününde bu durumu yaşamış olmam güvenimin sarsılmasına sebep verdi.
Pek bilgisi olmayan bir çok insanların bu yöntem ile dolandırıldığı ise bir gerçektir.

Kurulum yaparken kurulum ekibi de aynı sebepten beni uyarmıştı ama ben aranmadım. Böyle bir durumda, halen herhangi bir yasal yaptırım yapılmamış olması üzücü.

Evet maalesef bana da bu konu ile ilgili bir bilgilendirme sms’i gönderilmedi veya başka operatörden TurkNet’e geçiş sürecinde hiç bir şekilde uyarılmadım. Pek bilgisi olmayan birisi olmasaydım muhtemelen şuan dolandırılmış olacaktım digiturk’ün böyle aşağılık yöntemlere başvuruyor olması ise trajikomik umarım yakın zamanda yasal yaptırım almış olurlar.

Arayan telefon numarasını alabilir miyim
Veya

Buraya yazabilirsin

Elbette, +90 219 205 0921 ve +90 850 430 4335 numaraları tarafından arandım.

1 Beğeni

Bu numara aramış daha önce :thinking: yazmışım

Bu tarz numaraları izinsiz herkese açık alanda paylaşmak suç. Sizi rahatsız da etse bilginiz olsun.

Bilgi vermek istedim.

1 Beğeni

Arayan kişiler tv paketi satıp kandırmasın o zaman kendileri istedi :slight_smile: