Digitürk Dolandırıcıları Hakkında

Merhaba arkadaşlar. Ben TurkNet’e yeni başvuru yaptım. Henüz evrakları getirmediler, imza felan atmadım. Başvurumdan hemen sonra bu dolandırıcılar tarafından arandım. İlk başta TurkNet’e hoş geldiniz, belgeler için kuryemiz evinize gelecek, ne zaman müsait olursunuz gibi şeyler söyledi. Pazartesi günü sabah saatlerinde geleceklerinden bahsetti. Daha sonra sözde digiturk kampanyasından bahsetti. İnanmadım tabi. Telefonu kapattıktan hemen sonra TurkNet MH’lerinden bilgi aldım dolandırıcı olduklarıyla ilgili.
Şimdi asıl sorum şu, 48 saat içinde kapıma belge gelecek, bunları imzalamam gerekecek. Kapıma gelen kuryenin dolandırıcı mı yoksa gerçekten TurkNet’ten mi geldiğini ben nasıl anlayacağım? Arayan kadın bütün bilgilerimi söyledi. Adresimi, TC Kimlik No’ma kadar biliyorlar. Bu nasıl iştir ben anlayamadım?

1 Beğeni

demekki veriler sızdırılıyor bu çok açık ama nedense kimse bir önlem getiremedi aylardır buna…

1 Beğeni

nerde veri kaçağı var acaba ve bunun cezası yokmu bu numaralar nasıl hemen dolandırıcıların eline geçiyor

istanbul’da falan bu imzalı belgeleri toplasın diye taşeron ile çalışıyorlarsa taşeron firma sızdırıyor olabilir.

Bir de başvuruyu yaptıktan max. 10 dakika sonra arandım bu dolandırıcılar tarafından. Bilgilerimizin bu kadar çabuk ve kolay sızdırılması çok ilginç. Araştırdığımda geçen seneden beri böyleymiş bu durum. Neden hâlâ önlem alınmıyor?

bu sorunu halletmeleri lazım günde 5 kere arıyorlar benide

Merhabalar, sizi arayan numarayı İnternet paketi satmak isteyen bilinmeyen telefon numaraları bağlantısı üzerindeki konuda paylaşmanız faydalı olacaktır. Lütfen İletişim — TurkNet adresinde yer almayan hiçbir numaraya ve aramaya itibar etmeyin. Belge alımı ve kurulum için Teknofix & Tekiz adlı firmalar ile çalışmaktayız. İletişim bağlantısında yer almayan hiçbir numaradan sizinle iletişime geçmeyiz.

TurkNet Satış hattından arandım. Numarayı kaydettiğim için korkmadan açabildim. Şimdilik tek çözümü TurkNet’in iletişim numaralarını telefona kaydetmek. Böylece gerçekten onlar mı anlayabilirsiniz.

Başvuruyu online üzerinden mi yaptınız ? herhangi bir aracı vs var mıydı ? Verilerinizi işleyen her kim ise o bilgilerinizi ve başvurunuzu digitürke veriyor ve bunun üzerinden komisyon alıyor. Bir benzeri benim başıma geldi btk ve tüketici hakları dahil olmak üzere heryere şikayet ettim. Bence TurkNet 'e de kvkk kapsamında ıslak imzalı yada elektronik imzalı bir dilekçe yazın verilerinizi nasıl işlediklerini nereye sızdırdıklarını bulsunlar.

Bizzat TurkNet’in sitesinden başvurdum onlar geri döndüler bana.

Başvuruyu alan arkadaş her kimse verileri sızdırmış başka açıklaması olamaz. Aynısı Vodafone da başıma geldi.