Yaklaşık 1 haftadır bir arıza söz konusu. Bunun geçmişi de vardı ancak geçici bir süreliğine hallolmuştu. 5 gün boyunca internet 20-25 mpbs hızlara düşmüştü. Normalde 55-60 alıyordum hep. 3 gün önce ise internet tamamen kesildi ve 3 gündür hiç yok.
Online işlemlerde defalarca kez yazmama rağmen 8 gün boyunca iş emrini ilettik telekom bakacak bakacak bakacak cevabından başka hiçbir şey almadım. Nihayet dün dediler ki telekom ekipleri LDE kablosu arızası var ve 20 Ocak’a kadar internetiniz olmayacağını ilettiler dedi. Birincisi santralimi ve apartmanı ve çevremi biliyorum. Gerek TurkNet kullanıcısı gerek telekom kullanıcısı hem apartmanda hem yan apartmanlarda vs var ve hiçbirinde bir arıza yok. Aynı santralden ve aynı karttan kullanımlara bakın lütfen dedim ve telefondaki müşteri temsilcisi evet haklısınız dediğiniz gibi böyle bir kablo arızası söz konusu olamaz dedi çünkü dediğiniz gibi diğer kişilere internet sağlanıyor dedi. Çevremde teknik ekipte çalışanlara sorduğumda öyle bir kablo hayatımda ilk defa duydum dediler.
Şimdi ya TurkNet online işlemlerdeki eleman bana yanlış bilgi veriyor ya da telekom saha ekipleri TurkNet elemanlarına yanlış bilgi veriyor bilmiyorum ama ortada bir yalan söz konusu. Zira ben hariç herkesin apartmanda interneti var. Modemin hem DSL ışığı hem internet ışığı yanmıyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum cimer’e şikayette bile bulundum. Ancak bu devirde 17 gün internet sağlayamıyoruz gibi bir cevap kabul etmiyorum.
Konuyla ilgili bugün veya yarın bir çözüm sağlanmazsa başka operatöre geçeceğim yetti artık çünkü. Geçtiğimiz ayda benzer bir sorun yaşamıştım her ay benzer sorun yaşayıp 10 gün boyunca destek kaydında bir ilerleme kat edemeyeceksek aboneliğe devam etmenin anlamı yok.
@alperenatici yardımcı olabilir misiniz lütfen rica etsem ? Böyle bir kablo gerçekten var mı yok mu ? yoksa neden bana doğru verilmiyor ? 17 gün internet veremeyeceğiz nasıl bir açıklama ? Böyle bir kablo varsa aynı apartmanda neden bir tek benim dairemde böyle bir sorun var ? gibi gibi bir sürü sorularım var aklımda ve hiçbirine OİM’den cevap alamıyorum maalesef. Klasik bir şekilde ilettik biz geçiştirmesi cevabı alabiliyorum.
yok ya yanlış yazılması bir kenara hem telefonda bana söylendi hem de yazılı olarak OİM’den iletildi aynı şekilde. Şimdi de bütün apartmanda olup bende olmamasını sizin devrenizde sıkıntı varmış TT ekiplerine ilettik diyorlar. Ne zaman çözülecek kim bilir ? Artık yine 17 gün sonra mı olur bilemiyorum. Gerçekten 21. yüzyılda internet hizmeti almak bu kadar zahmetli olmamalı. Gerçekten yarına kadar düzeldi düzeldi düzelmedi ben artık TurkNet abonesi değilim bu kadar basit.
Binanızda dairelere dağıtım kutusu 1 tane ise kişilere ayrı ayrı santralden sinyal gelmez. DSL yanmıyorsa (sanırım vdsl hizmet alıyorsunuz) ve diğer komşularda aynı şekilde vdsl ise ve sorun yoksa muhtemelen kutudan size gelen kabloda sorun vardır. En kötü ihtimalle port arızası vardır şansınıza. Kutudan modeme gelen kabloyu kontrol ettirin bir elektrikçiye daha hızlı çözülür. Genelde çakılan kablolar oynuyor/çıkıyor vs
binadaki dairelere dağıtım kutusunu bulmam gerekiyor yani diyorsunuz doğru mu anladım ? ama en son sizin devrenizde arıza varmış sadece dendi bana. O devredeki arıza bahsettiğiniz dairelere dağıtım kutusunda olabilir mi ? ben sanki devre diyince apartman dışındaki bir olayda arıza var gibi anladım.
İşte o kısmı daraltmak için yazdım. Eğer binadaki kutudan size gelen kablo sağlamsa sorun TT dağıtım kutusundan sizin kutuya gelen hattadır veya portunuzda arıza vardır ve portlar dolu ise aktarımla çözemeyebilirler. Aslında @alperenatici bey daha net bilgi verebilir arıza detayı ile ilgili
anladım elektrikçiyle konuştum şimdi bakacağız ancak ben de @alperenatici bey’e yazdım hem dm’den hem buradan mentionladım ama yoğunluktan büyük ihtimalle henüz dönüş yapmadı bana da. ama çıldırmak üzereyim artık yani 8 gün internet yavaştı ama en azından vardı şimdi 3 gündür yok ve hiçbir şekilde gelişme kat edemiyoruz yani. TurkNet ben müdahale edemiyorum TT altyapısı diyor tt hiçbir şekilde müdahale etmiyor. resmen 21.yüzyılda mağarada gibi yaşıyorum 3 gündür. ne evden çalışabiliyorum ne bir şey yapabiliyorum.
Selamlar @Raistlin, foruma hoş geldiniz Nasılsınız? Umarım iyisinizdir Bildirime tıkladığım için konu “okundu” olarak işaretlenmiş. Bu hatam yüzünden geç döndüm, kusura bakmayın. Yazınızı okudum ve kayıtlarınızı inceledim. Yerel sağlayıcıya temsilcilerimiz sizin için sürekli olarak bildirimde bulunuyor. Ben de bu sürecin daha hızlı ilerlemesi adına ekiplerle tekrar iletişime geçiyorum
benim telekomdan tanıdığım birini aramamla birlikte telekom ekipleri cumartesi günü geldi ve apartmandaki kablo kutusunda bir kopukluk olduğunu söyleyerek giderdi ama ben birini tanıyıp da aramasam 4 gün değil 14 gün daha beklerdim maalesef. Bir kere daha tekrarlanmaz umarım. ben araya birilerini sokmaya çalışmasam çözüleceği yoktu maalesef.
Keşke o tanıdığınızı daha önceden arasaydınız. Madem iş emri olmadan arıza çözebiliyorlar neden uğraştırıyorlar. Hem zaman hem de iş gücü kaybı yaşattıklarını da iletseydiniz keşke gelenlere.