Desteklenmeyen Modemlerde IPv6 Çözümü

Wan ya da ppp.0 arayüzünde ipv6 route olduğu için cihazlarıma ipv6 gelmesine rağmen bağlantı sağlayamıyordum ve bunun çözümü çok basit.

Modeminize telnet yada ssh ile bağlanabiliyorsanız aşağıdaki gibi wan (ppp.0) arayüzündeki ipv6 route’unu silerek ipv6 kullanabilirsiniz.
Screenshot-20220822163500-657x429

Aşağıda da görüldüğü üzere artık ipv6 ile internete erişebiliyorum.

Asus modemde deneyeceğim ancak tüm modem markalarında aynı komut mu kullanılıyor? Şu ana kadar böyle bir çözüme rastlamadım. Sanırım uyumsuzluk sorunu için nihai çözüm bu gibi görünüyor.

Aksine şu an IPv6 çalışmaları yürütüldüğü için tanımlama yapılamıyor.

1 Beğeni

Asus modemde daha önce denemiştim, işe yarıyor ama bağlantı kesilip gelirse tekrar yapmak gerekebilir. Metric değişimi öneren bir arkadaş vardı, Lan metric değerini değiştirmek modem açık kaldığı sürece sorunsuz devam etmeyi sağlar diye düşünüyorum.

Tp-link’in bazı modemleri gibi telnet üzerinden çok kısıtlı erişim veren modemlerde işe yaramaz.

Nihai çözüm TurkNet’in elinde, kablonet gibi kalitesizlik abidesi bir şirket bile bu işi yapabilmişken TurkNet’in bu kadar zaman sorunu düzeltememesi şaşırtıcı.

1 Beğeni

Neredeyse hepsi Linux tabanlı olduğu için aşağı yukarı aynı şekilde yapılabilir.

1 Beğeni

Denedim. br0’daki metrici varsayılandan daha düşük yapınca da bağlantı sağlanıyor.
“ip -6 route add 2a02:::be3a::/64 dev br0 metric 128”

1 Beğeni

Teşekkürler. Hattıma IPv6 tanımlandığında deneyeceğim.

Hocam IPv6 tanımlandı ancak Asus modemde ip -6 route komutunu kullanınca uzun bir liste çıkıyor ve listenin başını göremiyorum nedense.

Edit: Tamam sorun benim terminaldeymiş. Telefondan aynı komutla IPv6 adresine ulaşabildim ve komut başarıyla çalıştı. :slight_smile: