Data prizi nasıl çalışır?

evimde prizlerin yanlarında internette adını data prizi olarak gördüğüm prizlerden var. modemim salonda ve odamdaki data prizini kullanarak internet bağlantısı sağlayabilir miyim? bu prizlerin çalışma şekli nasıl?

Binanın internet ankastresin den, senin dairene ait bir kablo gelir ve bu kablo, daire içinde bir kutuda olur. O kutu içerisin den tek kablo ile çoklama yapılarak 2 3 4 artık kaç oda varsa duvar içlerinden dsl prizlerine dağıtılır. Daire içinde kutuya gelmiyorsa direk duvar iclerinden bağlantı sağlanmış olur odalara dağılır. Sende dsl kablosu aracılığıyla bir ucunu dsl prizine bir ucunu modem dsl girisine takarak istediğin odada modemini kullanırsın. Lakin bu döşeme işini yapan elektrikciler genelde, yak1 vs kullanmaz. Ekler bantlar geçer. Birde kullandığı kablo kaliteli mi, kalitesiz mi bilemezsin. Yani her ek aslında bir sıkıntıdır. Bunu kullanarak cozebilirsin. Birde dsl prizi ile modem dsl girişi arasında ki kablo kaliteli olmalı. Yoksa Extra bir kayıp yaşayabilirsin. Umarım öğretici olmuştur. Mesela bu şekilde bende…

1 Beğeni

bilgilendirme için teşekkür ederim. ben ethernet bağlantısı için diye düşünmüştüm, dsl içinmiş.

İnternet alıyorsun oradan bu arada evet :slightly_smiling_face: tabi bağlantılar yapılmış ise ama bazı binalarda farklı oluyor. Direk prizden ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyorsun. Apt içinde sanırım, bir ortak modem vs olmalı. O konuyu tam bilmiyorum.

1 Beğeni