Daireye Fiber Geldi Ama İnternet Paket Değişikliğinde Gözükmüyor

Binamıza fiber kutusu yerleştirildi ama internet paket değişikliği yerinde gözükmüyor büyük ihtimalle daireye kablo çekmediğimizden bunu nasıl halledebilirim bilgili birisi yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkürler.

Altyapı sorgulaması yaptığınız zaman nasıl bir sonuç çıkıyor paylaşır mısınız?

Gigafiber mi yoksa TTNet mi


şöyle bir kutu üstünde türk telekom yazıyor altyapı sorgulaması yaptığımda sorun çıkmıyor komşum 1gbps internet geldiğini söyledi ama türk net online işlemlere girdiğimde gözükmüyor

Buradan sorgulama yapıp sonucu bizimle paylaşır mısınız?

Hocam böyle bir kutu olduğuna emin misiniz bu klasik reglet. Bakır kabloyla hizmet veriliyor. Ayrıca 1gbps interneti şuan TurkNet GigaFiber hizmeti veriyor. Türk Telekom’un bireysel kullanıcılara gigabit internet hizmeti yok.


sorgulama yaptığımda böyle gözüküyor

Altyapınız VDSL şuan. Binaya çekilen kutu şu şekilde olmalı daireye kadar fiber hizmeti alabilmek için.
image


kusura bakmayın ilk attığım kutu zaten varmış yeni olan buymuş önün kablonet yazıyor

Kablonet Fiber altyapısı üzerinden TurkNet’ten hizmet verilememektedir.

1 Beğeni

Bundan 4 5 yıl önce olsaydı hayırlı olsun derdim ama kablo net bence pahalı onun yerine VDSL daha mantıklı

1 Beğeni

Apartmanın bakır altyapısı kötüyse kablonet iyi, fiber altyapınız varsa fiber iyi. 15 yılda kablonette 3 defa kesinti yaşadım ben, koaksiyal kabloyu her zaman telefon kablosuna yeğlerim.

Ama kesinlikle çok pahalı, babamların evinde var ve 148₺ den taahhüt yaptık bu sene. Fiber olmadığı için kullanıyorlar ama olsun en azından teknik ekipleri düzgün ve telefonda birşeyler anlattığında anlıyorlar. Türk Telekomun aksine.

1 Beğeni