DAİREME FİBER NASIL GETİRIRİM?

Merhaba , anladığım kadarıyla altyapım eve kadar fiber ve dairelere kadar vdsl yani fttx v2. Santrale olan mesafeme baktığımda 7 mt gözüküyordu ve bende bodruma inip baktım. Kilitli bir türk telekom dolabı var üzerinde türk telekom fiber internet yazıyor. Ve yanında da küçük bir türk telekom kutusu daha var. Her ikisinin görselini de bırakıyorum. Daireye fiber çekilmesi için kiminle muhattap olmam gerekiyor ve nasıl bir yazı hazırlamalıyım? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.








Merheba, Alt yapı türk telekomun olduğu için türk telekoma söylemeniz gerekiyor. TurkNet bu konuda birşey yapamaz. Dilekçe doldurup bütün bina sakinlere imzalatarak ftth alt yapısı istiyoruz diye müdürlüğe gidebilirsin. Binayı silip daireye kadar istiyoruz diye yazabilirsin.

Getirtemezsin, binana kadar fiber gelmiş, Türk Telekom sana şöyle tepki verir ‘’ Siz zaten binanıza gelen Fiber ile hizmet alıyorsunuz, 100 MBit gibi çok iyi bir hizmetiniz var, daha ne istiyorsun’’

Merhaba, adresiniz için altyapı sorgulaması yaptığınız zaman fiber paket bilgisi geliyor mu?

Fttb olarak geçiyor. Binaya kadar fiber. daire kadar vdsl olarak geliyor. Resimde sorgulamayı göre bilirsin. Direk olarak daire kadar fiber istiyor. Bunun için beyan vermesi gerekiyor.

Fotoğrafını attığınız t11 cihazına gelen fiber aktif altyapı fiberi bu yüzden dairelere verilemiyor. Binanıza GPON altyapısı geldiğinde daireye fiber gelebilir.