Daire içine gelen bu kablo nedir?

Bugün ilk defa böyle bir kablo gördüm salonda. Ucu boşta duruyordu oda içinde. Diğer ucu da doğal gaz borusunun delikten gidiyordu. Ucunu takip ettim TAA dışarıya kadar gidiyor duvarın yukarısından araya da kamera giriyor halen oradan diğer alt duvardan gidiyor.

Ben halihazırda DSL kablodan internet kullanıyorum. Altyapıda 5-6 daire 100 mbps gösteriyor diğerleri 60.benim dairede 100 gösteriyor ama bende 60 alıyorum. Bende evde petrol bulmuş gibi bunu internet kablosu sandım modeme falan bağladım Ethernet girişine kurulum yapmaya çalıştım yapamadım. Kablonun üzerinde “platoon netconnect UTP cable category 5E cable E138034 1300 24AWG verified the category 5E042m” yazıyor. Bu ne kablosu sizce? İp TV kamera falan mı için, ucu Ethernet.

@tnetwork @moderators

Neden 50-60 metre taaa garajdan salonuma kadar ucu ethernet şekilde döşenmiş bir cat kablosu var anlamadım.Kutu da bulamadım zaten belki ilk fotoğraftaki kırmızı ölüm tehlikesi yazan kutunun içindedir ama kilitli anahtarıda almak istemedim yöneticiden çünkü o kutuda kamera kayıtları için monitör falan bahane bulamadım anahtar istemek için :slightly_smiling_face:

Hocam 4-5 metre sonra merdivenaltında içe doğru gidiyor


2 metre paydan sonra dışarıya garaja kadar 40-50 metre gidiyor duvardan en son da bu tel ızgarada dibe giriyor.

Altına baktım ızgaranın bir internet kutu tarzı bir şey yok. Tek fark ettiğim kamera noktalarından geçiyor, kamera ile alakalı bir şeyse neden ucu Ethernet anlamadım ve sadece birkaç dairede var.

Bende petrol bulmuş gibi belki altyapı sorgulamasında gösteren 100 Mbps internet kablosudur sandım kutuyu bulsam TurkNet 'i darlayacaktım :joy:düştüğümüz hallere bak adamakıllı bir internet için :sweat_smile:Sonuç olarak herhangi bir internet kutusu bulamadım. Kamera için falansa neden ucu ethernet ve neden daireme kadar cat kablosuyla uzaktan güzel işçilikle döşenmiş bir şekilde salonuma kadar geliyor anlamadım.Fiber gelse böyle güzel temiz döşenmez kablo valla ama bi işe yaramıyor :neutral_face:

Kameralar ethernet ile çalışıyor çünkü, PoE deniyor, o ethernet kablosundaki 8 telin 4 tanesinden elektrik 4 tanesinden veri aktarımı yapılıyor, bu sayede 1 tane ethernet kablosu ile kameranızı çalıştırabiliyorsunuz, ayrıca elektrik çekmek gerekmiyor.

1 Beğeni

Yani bu kameralar için mi hocam peki bu etherneti nereye sokcam.Kamera izlemek istesem bunu modeme değil TV ye falan sokarım değil mi ? Ben kameranın ucunu şundan zannediyordum
images (3)
Zaten kablo taa 50-60 metre garaja kadar gidiyor ve aralarda hep kamera var.Bu da dediğinizi destekliyor galiba hocam bende 100 mbps internet kablosudur diye petrol bulmuş gibi heyecanlandıydım :sweat_smile:

Yarın bi gün binaya fiber gelse bu daireye kablo döşenmiş buraya çekilmiş tesisat sanıp belki benim daireyi es geçecekler :joy: Cidden bu internet olayında neden herşey karman çorman ilk altyapı düzgün yapılsa böyle şeylerle uğraşmazdık.2000 yılında avrupa gigafiberle tanıştı bizde yıl olmuş nerdeyse 2025 çektiğimiz rezilliğe bak :slightly_smiling_face:

Bu attığınız görseldeki tip Video soket kullanan kameralar 1990’larda kaldı, günümüzde artık hem kayıt cihazları üzerinde hem de kameralarda ethernet yuvaları var, kayıt cihazı bu ethernet üzerinden hem veri hem elektriği kameraya iletiyor, tek kablo ile tüm sorunlar çözülüyor. Siz modeme sakın kamera kablosu takmayın, çünkü poe ethernet üzerinde kameranın çalışması için 48 volt elektrik vardır ve bu gerilim modemi yakabilir. Kamerayı izlemek isterseniz kayıt cihazına bir monitör bağlayabilir ya da kayıt cihazını internete bağlayıp ip adresi üzerinden açtığınız port ile kayıt cihazına erişebilirsiniz.

1 Beğeni

Size katılıyorum, ben de İstanbul’un yüksek sayılabilecek bir semtinde yaşıyorum ama hiçbir firmanın Fiberi yok yaşadığım ilçede. Halen VDSL ile çile çekiyoruz.

1 Beğeni

Hocam internet kablosu sandığım keenetic modeme taktıydım 30-40 dk toplam olmayınca çıkarıp tekrar dsl kurulumu yaptıydım dediğiniz gibi iyi ki modemi yakmamışım şuan modemde sıkıntı yok umarım ilerde bu yüzden modemden olmayız bir de bu çıkmaz :sweat_smile: Toki bloklarında bile çok daire olmasına rağmen hepsinde fiber var benim caddenin üstünde.Yan arsaya da yeni bina yapıldı 10 daire falan vardır 1 sene oluyor o da fiber.Binadaki vdsl altyapısı iyi olsa onada razıyım ama tam değil dediğim gibi altyapıda 100 gösteriyor hatta bakınca maksimum hız 60 aldığım ise 50 sınır snr değerleriyle.

Son kere teşekkür ederim hocam.Bu bilgiyi başka yerden uzaktan sadece yazarak kimseden alamazdım.Cidden başka firmaların başında duran sözde uzmanlar bilemeyiz der kapatır konuyu,ama forumlarda sizin gibi delikanlı,onlara göre uzman olmayan adamlar çıkar yapıştırır cevabı.Çok teşekkür ederim hocam en azından aklımdan attım bu konuyu.

2 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.