Daire içindeki kabloları Türknet mi karşılıyor?

Merhaba, daha önce hiç internet bağlanmamış bir dairede oturuyorum. TurkNet 'e başvurmayı düşünüyorum, binadaki internet kutusundan eve kadar internet kablosu var ancak duvarların içinden çekilip priz şeklinde yapılmış kablo, soketli yani. Ev dubleks ve modem yukarı katta olsun istiyorum ancak internet kablosu alt kata kadar çekili, alttaki prizden üst kata internet bağlantısını TurkNet yapıyor mu? Yapıyorsa bu kabloların ücretini ben mi odüyorum yoksa TurkNet mi? Teşekkürler.

Forumda yeniyim yanlış konu açmış olabilirim. Belirtilirse düzeltebilirim

Evimde yakın zamanda sıva altı tesisatta düzenleme yaptım. TurkNet ile görüştüğümde bir elektrikçinin çağrılması gerektiğini söylediler. Ancak siz sıfırdan başvuru yapacakmışsınız. Hiç sıfırdan başvuru yapmadığım için bilgim yok.

1 Beğeni

Peki alt kattan üst kata duvarın içinden kablo boşluklarından kablo çekilebilir mi? Çekilirken duvara zarar vermek gerekiyor mu? Bilginiz var mı? Siz nasıl bir işlem yaptınız? Teşekkürler

1 Beğeni

Modemin bulunduğu odadaki TV kablosunun kanalından (daha önce içinden Cat6 DSL kablosu geçirtmiştim) bir başka kablo daha geçirttim. Bu kablonun bir ucunu modemdeki Ethernet girişine taktım. Apartmanda her dairenin önünde bir dolap var. Bu dolapta internet, telefon vb kablolar bağlı. Taktırdığım bu ethernet kablosu o dolaba ulaşıyor. Oradan U çekerek diğer ucunu salona gidecek olan telefon kablosunun kanalına geçirttim. Ev telefonu iptal olduğu için sorun olmadı. Gerçi bu telefon, tv vb kabloların duvar içindeki hatları / boruları geniş olduğu için bu kabloları geçirebiliyorsunuz.

Salondan çıkan diğer ucu da yeni alacağım Router’a bağlayacağım. Böylelikle evin internet çekmeyen diğer tarafına interneti neredeyse kayıpsız bir şekilde ulaştıracağım.

Not: Menzil genişletici, powerline vb her türlü çözümü denedim. Hepsinde de %40 civarı kayıp oluyordu.

2 Beğeni

Altyapı ney? FTTB ise türk telekom ekibi eve kadar kabloyu çekiyor. Eğer DSL sistem ise yeniden kablo çekiyorlar. Yani siz kendiniz değil gelen ekip yapıyor. Ama altyapı TurkNet’e aitse bilmiyorum.

Altyapı türktelekom vdsl, eve kadar kablo var zaten. Dairenin içinde alt kattan üst kata kablolama yapıyorlar mı onu merak etmiştim.