Daire içi hat yenilemesi

Selamlar, bulunduğum bölgeye henüz vdsl gelmesiyle TurkNet abonesi oldum. Sorgulama yaptığım zaman 80 Mbps hız alabileceğim bildiriliyor. Ancak endişelerim var oturduğum daireye ait hattın sağlık durumunu bilemiyorum. Bu hattın yenilenmesi sancılı bir süreç midir?. TurkNet ekipleri bu yenileme işlemini gerçekleştirebiliyorlar mı? Eğer böyle bir hizmet yok ise piyasada ne kadara mal olur acaba?

Modem: TpLink VR-400 AC1200 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router

Şu anlık ADSL2+ değerlerim bu şekilde

Ekran görüntüsü 2021-09-09 015239

Cevaplarınız ve değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

Merhaba, ADSL hata VDSL üzerinde net bir şey diyemeyiz fakat zayıflamaların ve Max kapasite durumun iyi. VDSL2 50mb sağlıklı kullanırsın. (büyük ihtimal)
Hattınızın sağlığı için;
*.Ek, DSL prizi ve splitter kullanma

  • Ankastre bağlantılarını, YAK1 ile bağla.
    Hattın iyi. Saha dolabı mesafen de çok yakın, 80-130 metre diye düşünüyorum.
2 Beğeni

Şu anda gözüken değerler gayet iyi durumda @TworA ’ a katılıyorum VDSL port üzerinden hizmet sağlanmadığı sürece kesin bir şey söyleyemeyiz. VDSL geçişi sağladıktan sonra hat değerlerinizi paylaşırsanız daha net bilgi verebiliriz. Saha ekibi metre başına 4,5 TL ücret alıyor kablo çektirmek isterseniz. Elektrikçi yardımı ile de yaptırabilirsiniz kablonun metresine göre fiyat verilecektir.

2 Beğeni

@tsunami @TworA @Baran Cevaplarınız ve bilgilerinizi için çok teşekkür ederim, VDSL bağlantı sağlandıktan sonra değerleri tekrar kontrol edeceğim ve duruma göre güncellemede bulunacağım. İyi günler dilerim.

4 Beğeni