Merhaba, ekteki fotoğrafta daire içi fiber kablolar daire dışında sonlandırılmış gözüküyor. Daire içinde ise fotoğraftaki gibi data prizi mevcut.
TurkNet Gigafiber için kuruluma geldiğinde kurulumu nasıl yapacak? Fiber kablonun daire içinde nereden çıkacağını anlayamadım.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Büyük ihtimal data prizlerinden sonlandırma yapamazlar. Onu elektrikçi daha iyi anlar. Kablo kanalıyla veya çiviyle çakarak, aralarda duvar delerek, dairenizdeki odaya kadar getirecekler.
Hocam dışarıdaki sarı kablolar bildiğim kadarıyla daire içine döşenen fiber kabloların çıkışları. Ama daire içinde bu kablonun nereden çıktığını anlayamadım açıkçası. Data prizinin arkasında bırakmış olabilir mi müteahhit?
Yapınızı bilmediğim için ne söylesek yanlış olur. Kabloları takip edip, nerede sonlandığını bulabilirseniz daha sağlıklı olur. Genelde daire girişlerinde, elektrik hatlarının dağıldığı pano yanlarında bırakıyolar. Zayıf akım için ayrı bir yer olmalı.
Önceki bir evimde daire ici fiber uclar böyle bir prizin arkasinda idi ama üclari disarida idi, bunu diger komsulara da sorabilirsiniz. Onlarda kablo nerede olduguna dair.
Müteathhit genelde kablonun bir ucunu daireye bir ucunu da asagida elektrik odasina birakir. Bu kutunun yanindaki kablolar önceden vardiysa daireden geliyordur. Ki muhtemeln öyle cünkü TurkNet apartmana 1 tane fiber kablo getirecek ve kutu icinde splitter ile dairelerden gelen kabloya baglayacak yani bu coklu kablolar apartmana ait, benim asil sorum kutuya gelen Gigafiber kablosu nerede?
Burada işaretlemiş olduğum yerden siyah kablo geliyor TurkNet’in kutusuna. Fiber bu kablo ile gelmiş. @MHT