Daha önce girdiğim sitelerde videolar açılmıyor (youtube dahil)

Merhabalar, bağlantımda kopmalar sonucu kayıt oluşturup kontrol ettirmek istedim. 22.02.2022 de tt dan gelip kopmaların hızım nedeni ile olduğunu belirtip hızımı düşürüp gittiler. (92 den 74 mbite) 10 dakika sonra yine kopma yaşadım ve bildiridim. 23.02.2022 de saha ekibi tekrar geldi ve kabloları kontrol etti, benim hattı başka kabloya taşıdı. şimdilik bir sıkıntı yok kopma nedeni ile hızımı da birazcık yükselttiler :slight_smile: ama bunlar yaşanırken ben modemi resetledim, tüm bilgilerimi tekrar girdim.
özellikle youtube da abonesi olduğum kanalların videoları ve topluluklar sekmesi açılmıyor, açılması için vpn açıyorum. başka sitelerde de aynı sorunu yaşıyorum, bırakın videoların açılmasını video resmini bile göremiyorum kimi sitelerde. vpn gerektirmeyen siteler bunlar, şimdi sadece vpn ile açılır oldular.
örnek resimler, vpn siz


vpn li


daha önce olduğu gibi AdGuard DNS etkin.
yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

Merhaba modem ayarlarından ipv6 özelliğini kapatıp sadece ipv4 ayarına alıp ve TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden güvenli internet profilini kapatıp tekrar denermisiniz.

1 Beğeni

Merhaba @uluvardar, bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz?

ipv6 kapalı zaten. güvenli internet istemiyorum seçili, yine seçip kayıt ettim. modemi resetlemedim henüz

Bu durumun Ipv6 ile bir alakası yok. Farklı bir durum…

1 Beğeni

Modeme reset atarsan %70-80 düzelir.

bence TurkNet kaynaklı herkes aynı sorunu yaşıor sanki…

1 Beğeni

Modem üzerinden VDSL/ADSL bağlantısı bölümüne girip, biraz aşağısında bulunan İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE/VPN) nin altında ki gelişmiş PPOE ayarlarını göster seçeneğine tıklayın. Açılan kısım da DNS 1 kısmına 1.1.1.1 DNS 2 kısmına 1.0.0.1 girin. Hemen aşağısın da bulunan DNS YOKSAY kutucuğunu işaretleyin ve kaydet diyin. Bağlantınız gidip 1 dk içinde geri gelecektir. Tekrar deneyin. Sorun düzelirse bu şekilde kalsın. Düzelmez ise de kalabilir orası öyle. Eski haline gelsin derseniz dns adresi yerlerini silip, DNS yoksay tikini mutlaka kaldırıp kaydet diyin.

TurkNet online üzerinden destek kaydı açtım. aradılar beni, dışarıda olduğumdan kontrol edemedim ama sorun düzeldi. Şu ana her şey yolunda. konu kapanabilir.

1 Beğeni

Problemin çözülmesine sevindim. Sorun nasıl çözüldü ? Ne gibi bir sorunmuş ? Aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılara örnek olması amacıyla soruyorum ?

Sorun sadece küçük bir bölge için yaşandı. Kısa süre içerisinde işlemlerden sonra kök nedeni bulundu ve sorun çözüme ulaşmıştır. Herkese iyi forumlar :pray:

3 Beğeni