Crc hatalarının milyonları bulması

Çok haklısınız. Ben sadece kesin cevap bekliyorum. Sorun binadaki kabloda desinler, ankastreden odaya kadar kablo çektireceğim. Ama olmazsa o zaman ne yapacağız…

Ben söyleyeyim değildir, daha bugün port değişimi yaptırdım, TT elemanı ile lokaldeki en iyi kablo çiftini bulduk, 10 tane port denedik en iyi değerleri veren portu aldım. Hat değerlerim yükseldi. Ona rağmen crc ilk saatte, 5 dan 200 e ardından 200 den 1000 e, 1000 den de 10.000 e çıktı.

Bu iş yaş, kimse çözemez…

Sizin modemde Asus mu?

Bu konuya bakabilirsin, sorun modemlik iç tesisatlik birşey değil…

Oradaki bütün yazıları tek tek okudum. Bu Crc hatası yüzünden gezmediğim forum kalmadı. Net bir cevap bulamadım maalesef. Bende telekomdan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü hattımda problem olsa sürekli artar. 6-7 saatte 0 hata olup sonra yükselmesi benden olmaz diye düşünüyorum. Hat değerlerimde iyi öğrendiğim kadarıyla. Kötü olunca Line Attenuation değeri yüksek oluyormuş. Benim 6, fena değil.

Merhaba, muhtemelen saha dolabı kaynaklı bir artış fakat, ihtimalleri azaltalım.

  • Modemin sürümünü 805’e çek.
  • Komşularınızın hat değerlerini öğrenebilirsen buradan paylaşır mısın?
  • Dikkat ettiyseniz ilk resimde ki ve son resimde ki max kapasite orantısız sanki, SNR ayarını yükseltip max değer rahatlıyacana yani düşmemesi gereken yerde düşmüş, saha dolabı yutmuş gibi, SNR rahatlığını görünce. :slight_smile: (anormal)
  • Modemden kaynaklanan bir durum değil, büyük ihtimal. “01.04.2021 tarihinden itibaren CRC hataları alan var mı?” burada sadece ASUS kullanıcıları bu durumla karşılaşmıyor ama yine de farklı bir modem ile hizmetinizi kullanın.
  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile. (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını kontrol ettir ve yenile. (YAK1)
1 Beğeni

Tşk ederim cevaplar için. Ankastereden sonra iki tane ek var. Daha önce sizin yazınızı okudum galiba, iki ekide yak1 yaptım. Değerlerde dediğinizi şimdi farkettim. Haklısınız. Eğer modemi bağlayacak piriz bulursam modemi direk ankastreye bağlıycam. Ama öncesinde dediğiniz sürüme geçiş yapayım. Sonucu bildireceğim.

Geri dönüşünüzü bekliyorum, umarım çözülür.

1 Beğeni

@TworA hocam eve ancak gelebildim.805 sürümünü yükledim. Snr değerim 8 olmasına rağmen

  • değerlere düştü ve internetim koptu.

Snr yi 13 db üstüne çekin.

1 Beğeni

Şuan 12 de kendi kendine düşürüyor. Bide sizin dün söylediğiniz snr değeri düştükçe max kapasitede düşüyor. 10 da dururken 54000 di 8 e düşürdü 39000 çekti

@TworA hocam gürültü değerim anlamsız bir şekilde 19-20 ye çıktı. 5-6 arası oluyordu. Telekomcular kontrol ederken kablolarımla felan mı oynadılar acaba.

Olabilir, ankastreyi kontrol edin.

2 Beğeni


Ayarlamı bu şekilde yapınca düzeldi.

1 Beğeni

SNR sabitlemene rağmen kendi kendine düşmeler hatta -1 düşmesi çok anormal bir durum. 2 Saatte 0 CRC 24-48 saat aralığın da tekrar paylaşır mısın?

1 Beğeni

Tplink modemlede denedim. Oda aynı şekilde sürekli hata üretti. Akşam tekrar bakıp yeni değerleri atarım.

Şimdi geldim baktım değerlere fakat galiba modem açılıp kapanmış kendi kendine bide hiç 22 dkdır online diyor.

“DSL önyükleme zamanı” 1-2gün olduktan sonra paylaş fakat, sürümü 805’e ve 790’a çek, CRC artışını gözlemlersen.
Bu işlemi yaptınız mı?

1 Beğeni

Evet hocam eski sürümde de aynı hataları verdi üst tarafta paylaştım yanlış hatırlamıyorsam.