Çok garip bir olay lütfen bana acil yardımcı olun

Akşam işten gelince modemi aç kapa yaptım internetim gitti dsl ışığım sabitlenmedi. Vdsl alt yapısına geçeli 1 hafta olacak bugün. 15 20 dakika bekledim dsl ışığını ama yine yanmıyordu. Sonra başka bir modem üzerinden denemek için alt katta oturan komşumun modemini istedim. Geri döndüğümde dsl ışığım hareketlendi ve internet bağlantım geldi. Sonra komşuma modemi geri verdim. Komşunun modemini fişe taktık bağlantılarını yaptık. İkimizin interneti de vardı. Sonra ben üst kata çıktım ve kendi modemimi kapattım ve birkaç dakika bekledim. Modemimi tekrar açtığımda yine dsl ışığım sabitlenmedi. 15 20 dakika bekledim sabitlenmesi için. Sonra yine komşumdan modeminin fişini çekmesini istedim. Komşumun modemi kapandı ve üst kata çıktım ve benim dsl ışığım hareketlendi hızlandı ve internet bağlantım geldi. Bu sorun neyden kaynaklanıyor sizce arkadaşlar bana yardım edin. Şans eseri böyle bir şey keşfettim. Mahallemde alt yapı çalışması oldu ve vdsl altyapısı geldi ve hemen başvurdum TurkNet üzerinden ve 1 gün olmadan geçtim. Ama şimdi böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Yeni saha dolabına ikimizi de aynı yere mi bağladı tt ekipleri acaba kafamda deli sorular.

1 Beğeni

kablon onun kablosuna değiyor olabilir. . onun kini takınca senin kablondaki iki kablo bir birine değiyor. olmadı port değişikliği istersin.

2 Beğeni

Ben vdls hizmet alıyorum komşum adsl hizmeti alıyor tt tarafından. Yeni saha dolabında mı değiyor kablolar sizce ?

1 Beğeni

bir yerde değiyor ama nerde bilmiyorum. ona bakmaları lazım . ankastreye kadar kablonu kontrol ettin mi.

1 Beğeni

TurkNet’ten adsl hizmet alırken böyle bir sorun yoktu. Yeni saha dolabı tip 9 koyduktan sonra böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım.

1 Beğeni

destek aç konuyu anlat destek ekibi bakacaktır.

1 Beğeni

Bir test daha yaptım az önce komşunun modemini ve benim modemimi kapattım. İlk ben modemi açtım ve dsl ışığım sabitlenmedi. Sonra onun modemi açtık ve ona sinyal geldi. Benim modemim açık bir şekildeydi bu arada. Sonra komşunun modeminin fişini çektik ve benin dsl ışığım yandı sabitlendi ve internetim geldi. Sonra tekrar onun modemi taktık ve ona da sinyal geldi ve interneti geldi. Özetle ilk onun sinyal alması gerekti ve sinyal aldıktan sonra benim modem açıkken onun modemi kapattık ve benim de sinyalim geldi. Bu nedir sizce @CKLasT

Bina girişindeki ankastreyi kontrol edin derim bence de.

1 Beğeni

Kablolama işini bilmiyorum ki. Bi yerde kablo temezsızsa nasıl öğreneceğim hiçbir fikrim yok

kutudan eve giden kabloyu tespit etmeniz lazım. Bili bili denilen sinyal takip cihazları var onunla genelde rahatlıkla bulunuyor ya da önce bir göz atın. Kutuda ucu açıkta soyulmus birbirine temas eden kablolar var mı?

1 Beğeni

Sorunum düzeldi. TurkNet iş emri oluşturdu ve 2 saat içerisinde ekip geldi. Saha dolabına baktıktan sonra anstre kutusuna baktı ve bili bili denen bir aletle sinyale baktı kabloları bağladı ve internetim geldi. Kablolun birisi kopmuş dedi düzeltirken. Düzelti ve hemen internetim geldi sinyalim geldi. 35 mbps olan hizmetim 75 e çıkardım tekliften. Şuan 75 mbps hizmetini sorunsuz şekilde alıyorum. Buradan bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.

5 Beğeni

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. İyi kullanımlar dilerim. Sağlıklı günler.

3 Beğeni