Çok fazla rahatsız eden ping sorunları

Tokilerde oturuyorum burda da fiber alt yapı vardı 2 yıl başka bir iss kullandıkdan sonra TurkNet’e geçmeye karar verdim. İlk başta her şey güzeldi fakat bir gün internet gitti bende destek kaydı oluşturdum hemen çözüme ulaştırdılar ama ondan sonra çok fazla ping artışları yaşamaya başladım ve şuanda artık oyun oynayamaz durumdayım diyebilirim. Oyun bi anda 500 pinglere çıkıyor, önceden 30dk da bir olan durum şimdi 5 dakikada bir oluyor daha önce de destek kaydı açtım ama anca oto mesajlar atıp durdular, işte vpn kullanmayın vs. diye yine destek kaydı açtım ama pek bir şey değişeceğini düşünmüyorum bazı test sonuçlarını buraya atayım belki yardım edebilecek birileri olur.





Peering sebebi ile ping sorunu yaşıyorsunuz. Aynı adrese 48ms alıyorum ben. TurkNet tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Sizin durumunuzda peering ters çalışıyor malesef.

Direkt Erişim Ping

direct

Peering Ping

peering.cz

TurkNet.peering.cz stabil değil gördüğünüz gibi.

bu işlerden hiç anlamıyorum maalesef aynı ssleri destek kaydına da (gönderideki sizin attığınız değil) atmıştım henüz cevap gelmedi. yani tam olarak ne olduğunu söyleyebilir misiniz anlayamadım

evet biraz yüksek gibi…size referans olması açısından ss atıyorum

pingo

Screenshot_1

peering.cz tarafındaki ping sorunu düzelmiş görünüyor. Sizin tarafta sorun hala devam ediyor mu?

Ek olarak TurkNet’in peering bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz: Link 10Gbit omurga kaldırmıyor olabilir yoğun saatlerde.

destek kaydındaki abi bağlantımın kablosuz olup olmadığını soruyor :slight_smile: bu sorun başlamadan önce de kablosuz kullanıyordum bi alakası olduğunu sanmamaktayım


ve düzelmedi maalesef destek kaydından bir şey çıkacak mı bakalım.

Selamlar @Yumir, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Ping ve paket kayıpları çok can sıkıcıdır. Oyun keyfinizin bölünmesini istemem. Testleriniz ekiplere ulaştı. İnceleme sonrasında gereken işlemler uygulanır :handshake:

Değişen hiç bir şey yok üzücü cidden. Sevgilimle bi iki el lol gireyim diyorum sinirlenip kapatıyorum oyunu.



daha 3 4 dakika önce yine yaşadım ve artık cidden çekilmiyecek bir hale geldi
destek kaydında da sadece alt yapınızda sorun yok diyip geçiştiriyolar
yazıyı yazarken arkada oyunu bırakmıştım oynanmıyacak durumdaydı şu pinge bakın :slight_smile:

wifiden değilde telefonumdan interneti paylaşıp girdiğimde hiç bir şekilde ping artmıyor ama nedense TurkNet e bağlanınca pingler havada uçuşuyor. destek kaydı açınca ise bir sorun olmadığı söyleniyor, yok efendim vpn i kapatın vs. deniyor vpn ile niye oyuna gireyim ki ben? ilk açtığım destek kaydından beri (19.10.2022) bu sorun devam ediyor ve cidden artık oyun oynamak keyiften çok işgenceye döndü :neutral_face:

Tekrar selamlar @Yumir, dün kaydınızın içerisine sorununuzun çözüldüğünü iletmişsiniz. Probleminiz devam ediyor mu? Etmiyor ise bu mesajımı “çözüm” olarak işaretlemenizi rica ediyorum :heart_hands: