Arkadaşlar ben denizli de yaşıyorum. Benim ping ile problemim var. 4 dür kayıt açtım ama sonuç alamadım. 16 ms alıyorum. Bunu 4 5 e düşürmek istiyorum. Fakat nerede bir problem var bilemiyorum. Tracert ve ping yorumlamayı bilenler bir bakabilir mi ? Bir konuya denk gelmiştim. routing ist ist denizli denizli vs vs ping kayıp ediyorum vs diye. Birde sizler yorumlar mısınız ? STATİK İP denedik TurkNet ile sunucu denizli gözüktü testler de ama bu sefer ping 28 lere çıktı. Anlayamadık… Ayrıca İpinfo da bende normal arkadaşımda dinamik ip gözüküyor. Arkadaşımın ping 5 bu arada…
Katılıyorum ipv4 ile ping testini gerçekleştirin ve hat değerlerinizin ekran görüntüsünü paylaşırmısınız bi anormallik var çünkü ben hataydan yüksüz 23 ping alıyorum
Ping ve tracert testini 1.0.0.1-1.1.1.1 adreslerine veya türknetin dns adreslerine yapabilirmisin snr margin harici bir sorun gözükmüyor.sen 4 5 ping alabilmen için ping veya tracert yaptığın sunucuya mesafen yakın olmalı siz istediğiniz ping değerini google sunucularında alabileceğinizi pek zannetmiyorum
Denizlideyim. İstanbul da ne işim var mevzu o zaten Çevre illerim hep nedense 4 5 ms. İzmir antalya hatta tokat da ki adam hız teslerin de 5 ms aldığını gördüm
Fiber altyapı ve saha bağlı olan saha dolaplarının yoğunluklarına da bağlı olabiliyor bazen modemden bile kaynalanabiliyor çünkü Tplink w9970 v3 modem kullanırken ping 33 35 arası değişiyordu sonra Zyxel vmg3625-t50b modem aldım şuan 21 24 arası aynı internet iki modemle test yaptı sonuç bu bir başka modem var ise dene istersen ping in konumuna göre fazla ama testlerde bir sorun yok ama dediğim gibi Hatay dan ben 21 alıyorum
9970 V3 ile 19ms. Keenetic ile 16 17 ms arası. Statik İp yaparsak 28 ms… Ayrıca her zaman böyle sabah aksam gece sabah ağarır iken … Sakin bir mahalle…
Ping durumunu etkileyen birden fazla surum var. Bunlardan bazılırı;
Konumunuz
İp aldığınız konum
Bağlandığınız sunucununkonumu
Bunları düşünerek yaşadığınız durumlar şöyle yorumlanabilir.
Google sunucuna ping atarken dinamik ip de siz doğrudan TurkNet İstanbul sunucusuna bağlı olduğunuz için TurkNet sunucusuna pinginiz + sunucu google arasındaki ping olarak hesaplanıyor.
Statik ip kullanırken durum şöyle oluyor, siz en yakın türk telekom sunucundan ip alıyorsunuz. Bu durumda sizin ip aldığınız sunucuya pinginiz + sunucu TurkNet sunucusu arası ping + sunucu google arasındaki ping olarak pinginiz hesaplanır.
Bu durum google sunucusun İstanbul’da veya yakın bölgelerde olmasıyla ilgili olabilir.
Statik ip de konumunuza yakın bir speedtest sunucusunda ping attığınızda pinginiz dinamik ip dekinden daha düşük olacaktır.
Statik ip de Speedtest sitesinden türk telekom Antalya ve/veya Kablonet Denizli sunucularını kullanarak test yapın pinginiz daha düşük çıkacaktr.
Hm evet bu ping için arıza kaydı açtığım da teknik elaman statik ip tanımlıyacağım birşey deneyeceğim demişti. Tamam demiştim. Statik ip tanımlayınca konum yakın bir il ve sunucu denizli olmuştu ama ms dediğim gibi yükselmişti. Dedim eski ayara getirin …
Uşak’tan aynı pingleri alıyorum fiber internetle. İp İzmir bende, gayet normal pingin bence. Bütün her şey İstanbul’da zaten çok takılma bence Denizliye 1 ms alsan bir şey farketmez yani.