Merhabalar, TurkNet VAE abonesiyim. Modemde ve bilgisayarımda Cloudflare DNS adreslerini kullanıyorum. Son 1-2 aydır bağlantımda anlamsız kopmalar yaşıyorum. Modeme baktığımda DSL bağlantısının kopmadığını görüyorum ama bağlantım bir kaç saniye gidip geliyor sürekli. Özellikle indirme yaparken çok sık yaşıyorum.
Araştırmalarım sonucu deneme amaçlı DNS adreslerimi değiştirdim ve sorunun çözüldüğünü gördüm. Şu an Google DNS adresleriyle internette geziniyorum, indirme yapıyorum ve kopma sorunu olmuyor. TurkNet ile Cloudflare arasında bir uyumsuzluk söz konusu gibi görünüyor. Yoksa sorun bana mı özel bilmiyorum. Bu sorunu yaşayan başkaları var mı acaba?
Destek talebi oluşturmakta kararsızım çünkü desteğin beni anlayacağından endişeliyim.
Sizden kaynaklı bi problem olabilir. CloudFlare direkt TurkNet datacenterından çıkış yapıyor. Peer var hatta sunucuları bile orada barınıyor. Bende aktif TurkNet gigafiber kullanıcısıyım. DNS lerim cloudflare dir. Herhangi bir sorun yaşamıyorum. En kaliteli DNS servisi diyebilirim.
Benim için de en iyi çalışan DNS servisi Cloudflare ancak özellikle indirme işlemi yaparken tüm bağlantım gidiyor. Google DNS adreslerini kullanırken hiçbir sorun yaşamıyorum. Dün 1.1.1.1 için trace route testi yaptım son aşamada 100 ms ping çıkıyor. Ama normal ping testinde hiçbir sorun yok. Çok ilginç.
172.64.36.1
172.64.36.2 dener misiniz birde ?
Desteğe durumu belirttim, anlamazlar sandım ancak sorunu network ekibinin incelediğini söylediler. Bakalım ne sonuç çıkacak.
1 Beğeni